Proloagele de la Pecerska- minuni din secolul al XVII- lea

Format: 9x16 cm
ISBN: 978-606-8451-46-6
Status: momentan indisponibil

Proloagele de la Pecerska- minuni din secolul al XVII- lea

1 recenzii (nota 3.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 192

Pe masura ce diavolul raspandeste carti si reviste prin care se propaga diferite erezii, Dumnezeu vine in ajutorul credinciosilor prin carti de folos, asa cum este aceasta. Multi oameni se intreaba:"De ce spune Biserica Ortodoxa ca este Biserica cea adevarata?" "Cum poate demonstra Ortodoxia ca este superioara celorlalte confesiuni crestine?" Cartea de fata raspunde acestui tip de intrebari intr-un mod foarte simplu- printr-o multime de minuni in care Dumnezeu a aratat biruinta adevarului si a rusinat erezia si pe eretici.
Aceste marturii au fost adunate de Sfantul Petru Movila inainte de a fi hirotonit ierarh, cand era arhimandrit al Lavrei Pecerska. De cele mai multe ori, marturiile au fost date chiar de catre martori oculari, ceea ce intareste valoarea lor...

Pret: 6.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
3.0
2023-01-04 22:39:07
Doamne ajuta as dori aceasta carte... Proloagele de la Peceska...

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Când vorbim despre sfinți, nu avem în vedere oameni în afara lumii, oameni ce au viețuit cândva, în trecut, ci pe cei ce viețuiesc și astăzi, care se împărtășesc de energia‑lucrarea curățitoare și, mai cu seamă, luminătoare și îndumnezeitoare a lui Dumnezeu.

      Prorocii sunt numiți „văzători”, „cei ce văd” deoarece ei le văd pe toate lămurit. Văd lămurit voia lui ­Dumnezeu, Îl trăiesc pe Dumnezeu, văd limpede energia‑lucrarea pronia­toare a lui Dumnezeu, prin care El ține lumea, Îl văd pe Dumnezeu în istorie și în natură. În vreme ce noi, din pricina întunecării minții noastre, le vedem pe toate întunecate, văzătorul le vede pe toate luminoase, ca unul ce are mintea (νοῦς) luminată.

      Trebuie să prețuim și să ne uimim de acest nume, „Văzătorul”, dat de popor lui Samuil. Prorocul Samuil era un om îndumnezeit și cu el se împlinea cuvântul lui David: „Cele nearătate şi cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi‑ai arătat mie” (Psalmi 50:8).

      Sfinții văd și răutatea care există în inima noastră, precum și Harul lui Dumnezeu. Văd gândurile care ne chinuiesc, și de multe ori ni le vădesc pentru a ne îndrepta. Văd și boala minții și a inimii noastre, iar ca unii ce au știința de a tămădui și cunosc care sunt metodele terapeutice potrivite, fac tot ce le stă în putință, cu dragoste, pentru a ne vindeca. „Văzătorul” este un nume strâns legat de știința tămăduirii.

watch series