Omorarea patimilor

Format: 11x17, cm
ISBN: 978-606-8562-18-6
Status: momentan indisponibil

Omorarea patimilor

5 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Parinti aghioriti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 160

Robia față de patimi este dureroasă. Omul, uitându‑L pe Dumnezeu, îndumnezeiește materia și pe sine însuși. Este predispus la nespusa nenorocire a vieții păcătoase. Depărtarea de Dumnezeu îi creează o puternică singurătate, o înfricoșătoare autarhie, o neîndurătoare pustiire. Nu se bucură, nimic nu‑l satisface, nu se simte împlinit și nu se liniștește. Fără Dumnezeu toate sunt lipsite de bucurie, fără sens și întunecate. Relațiile devin conflictuale, plictisitoare, problematice. Lipsa de rațiune domină. Stricăciunea stăpânește toate. Omul este dus să facă ceea ce nu dorește, lucrul pentru care el nu a fost plăsmuit să îl facă. Și el, în loc să se scuture de această stare, se îndreptățește și într‑un fel se batjocorește pe sine însuși. Ajunge chiar să se certe și cu Însuși Dumnezeu, ca și cum Acela ar fi vinovat de starea lui.

Pret: 5.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (4) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2022-09-14 09:21:23
Re: Ne pare rau , dar nu avem posibilitatea de a va trimite o fotocopie.
-------------------------------
in data de 2022-09-13 23:20:59, Mihai Nicolae a scris:
"Re: Ca să fie foarte simpatică povestea, acum am constatat că nici eu nu mai am propriul exemplar în biblioteca mea... ------------------------------- in data de 2022-09-12 09:32:54, Roxana a scris: "Re: Bună ziua! Aveți posibilitatea să o fotocopiati și să îmi trimiteți, contra cost, un exemplar? Nu o găsesc nicăieri. Mulțumesc! ------------------------------- in data de 2022-03-08 11:58:22, Nicolae Mihai a scris: "

:
5.0
2022-09-13 23:20:59
Re: Ca să fie foarte simpatică povestea, acum am constatat că nici eu nu mai am propriul exemplar în biblioteca mea...
-------------------------------
in data de 2022-09-12 09:32:54, Roxana a scris:
"Re: Bună ziua! Aveți posibilitatea să o fotocopiati și să îmi trimiteți, contra cost, un exemplar? Nu o găsesc nicăieri. Mulțumesc! ------------------------------- in data de 2022-03-08 11:58:22, Nicolae Mihai a scris: "Doamne ajută! Puteți încerca o reeditare a ei? Este foarte utilă și văd că tot mai greu de găsit în țară. Raportul preț-calitate a fost, la fel, foarte bun, dar asta în plan secund. Eu aș mai cumpăra, am tot dăruit-o pe la prieteni. Sunt mulți părinți aghioriți al căror cuvânt despică sufletul exact la jumătatea lui (de la Paisie Aghioritul la Efrem Filotheitul), iar printre ei, părintele Moise Aghioritul are o voce distinctă. Rar am întâlnit un cuvânt atât de zguduitor și, în egală măsură, ziditor ca în acest volum de o neîncetată actualitate în care părintele ne pune în față o oglindă duhovnicească, care ne scoate din orice temporalitate istorică, așezându-ne în Timpul care contează ca drum spre Cer și coborâre liberă a Cerului în fiecare dintre noi. După lectura sa, simți cum solzii care stau pe ochii noștri cad neputincioși și te-ntrebi, mirat, cum de-ai putut stat atâta timp în întuneric. Cu mulțumiri pentru efortul făcut de a o pune și la dispoziția noastră, Nicolae Mihai,Craiova""

:
5.0
2022-09-12 09:32:54
Re: Bună ziua! Aveți posibilitatea să o fotocopiati și să îmi trimiteți, contra cost, un exemplar? Nu o găsesc nicăieri. Mulțumesc!
-------------------------------
in data de 2022-03-08 11:58:22, Nicolae Mihai a scris:
"Doamne ajută! Puteți încerca o reeditare a ei? Este foarte utilă și văd că tot mai greu de găsit în țară. Raportul preț-calitate a fost, la fel, foarte bun, dar asta în plan secund. Eu aș mai cumpăra, am tot dăruit-o pe la prieteni. Sunt mulți părinți aghioriți al căror cuvânt despică sufletul exact la jumătatea lui (de la Paisie Aghioritul la Efrem Filotheitul), iar printre ei, părintele Moise Aghioritul are o voce distinctă. Rar am întâlnit un cuvânt atât de zguduitor și, în egală măsură, ziditor ca în acest volum de o neîncetată actualitate în care părintele ne pune în față o oglindă duhovnicească, care ne scoate din orice temporalitate istorică, așezându-ne în Timpul care contează ca drum spre Cer și coborâre liberă a Cerului în fiecare dintre noi. După lectura sa, simți cum solzii care stau pe ochii noștri cad neputincioși și te-ntrebi, mirat, cum de-ai putut stat atâta timp în întuneric. Cu mulțumiri pentru efortul făcut de a o pune și la dispoziția noastră, Nicolae Mihai,Craiova"

:
5.0
2022-03-08 11:58:22
Doamne ajută! Puteți încerca o reeditare a ei? Este foarte utilă și văd că tot mai greu de găsit în țară. Raportul preț-calitate a fost, la fel, foarte bun, dar asta în plan secund. Eu aș mai cumpăra, am tot dăruit-o pe la prieteni. Sunt mulți părinți aghioriți al căror cuvânt despică sufletul exact la jumătatea lui (de la Paisie Aghioritul la Efrem Filotheitul), iar printre ei, părintele Moise Aghioritul are o voce distinctă. Rar am întâlnit un cuvânt atât de zguduitor și, în egală măsură, ziditor ca în acest volum de o neîncetată actualitate în care părintele ne pune în față o oglindă duhovnicească, care ne scoate din orice temporalitate istorică, așezându-ne în Timpul care contează ca drum spre Cer și coborâre liberă a Cerului în fiecare dintre noi. După lectura sa, simți cum solzii care stau pe ochii noștri cad neputincioși și te-ntrebi, mirat, cum de-ai putut stat atâta timp în întuneric. Cu mulțumiri pentru efortul făcut de a o pune și la dispoziția noastră, Nicolae Mihai,Craiova

:
5.0
2015-07-25 21:29:21
Doamne ajuta, As vrea sa cumpar toata seria cartilor Parintelui Paisie Aghioritul, mi le puteti oferi la pretul editurii, cum fac o comanda pentru toate? Multumesc

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series