Cuviosul Sava Cipriotul

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-93971-4-5
Status: momentan indisponibil

Cuviosul Sava Cipriotul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Iona
Numar de pagini: 264

Cuviosul Sava s-a nascut la inceputul veacului al XX-lea, in Ciprul aflat sub ocupatie britanica, intr-o familie numeroasa de tarani credinciosi.  Inca de copilandru, s-a calugarit la Manastirea Stavrovuni din Cipru, intemeiata si daruita cu o parte din Lemnul Cinstitei Cruci de catre Sfanta Imparateasa Elena, in urma unei vedenii dumnezeiesti.

Intreaga sa viata a petrecut-o in chip bine-placut lui Dumnezeu, trecand prin foarte multe incercari si prigoniri, printre care si vrajmasiile aduse de indreptarea calendarului in Biserica Ortodoxa.  Urmand Sfantului Apostol Varnava, increstinatorul insulei Cipru, Cuviosul Sava a alergat pretutindeni sa propovaduiasca si sa odihneasca sufletele credinciosilor, punandu-le neclintit pe calea mantuirii.  A ajuns astfel sa se nevoiasca la Locurile Sfinte, in Muntele Sinai, in Sfantul Munte, impreuna cu multe dintre marile personalitati duhovnicesti ale veacului precum Cuviosii Iosif Isihastul, Efrem Katunakiotul, Amfilohie Makris sau Filothei Zervakos.

Pentru marea sa smerenie, rabdare si ravna in a se face tuturor toate (1 Cor. 9, 22), s-a invrednicit a primi de la Dumnezeu, printre altele, si darul stravederii, al izgonirii diavolilor si indeosebi al tamaduirii cancerului, boala de care el insusi s-a savarsit, si mormantul sau fiind izvor nesecat de nenumarate si mari minuni.

Pret: 18.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Cuviosul Antim a aparținut ultimei generații de sfinți nevoitori athoniți, adunând în persoana sa strictețea nevoinței, statornicia în predania monahală și păstrarea neschimbată a rânduielii bisericești. Mari bărbați ai Bisericii, precum Cuvioșii Paisie Aghioritul și Efrem Katounakiotul, l-au numit „duhovnicul pustiei” și „învățătorul cel înțelept”. 
      Prin nevoința lui cea mai presus de fire, de peste șaizeci de ani, Bătrânul Antim a primit multe haruri ale Duhului Sfânt. Astfel, a ajuns să se deosebească prin smerenie, prin blândețe, prin iubirea lui nemărginită, prin îndelunga răbdare și prin milostivire față de toți. 
      Era feciorelnic, cu dreaptă-socotință, iubitor de străini, Părinte adevărat, care se deșerta pe sine ca să umple sufletele celorlalți. Ceea ce îl caracteriza mai cu seamă pe Bătrânul Antim era inima lui rugătoare. Avea darul străvederii și al dreptei-povățuiri, iar cu rugăciunea sa făcătoare de minuni îi ajuta pe oameni să-și conștientizeze problemele și, apoi, îi sfătuia cum să le depășească. Primise de la Dumnezeu și darul tămăduirii duhovnicești, adică puterea de a le reda oamenilor sănătatea sufletească și, câteodată, și pe cea trupească. În discuțiile cu Bătrânul Antim, ceea ce îi mișca cel mai mult pe oameni era libertatea pe care le-o lăsa. Era cu adevărat o întruchipare vie a Ortodoxiei. Niciodată nu a obligat pe cineva să facă vreun lucru, silindu-i astfel libertatea. Bătrânul se îndumnezeise, de aceea, de multe ori, cuvintele lui pline de duh schimbau din adânc sufletele care căutau mântuirea. 
      Cartea conține 32 de fotografii color din arhiva Obștii Teofililor, Schitul Sfânta Ana, Muntele Athos. 

watch series