Cuviosul Sava Cipriotul

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-93971-4-5
Status: in stoc

Cuviosul Sava Cipriotul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Iona

Cuviosul Sava s-a nascut la inceputul veacului al XX-lea, in Ciprul aflat sub ocupatie britanica, intr-o familie numeroasa de tarani credinciosi.  Inca de copilandru, s-a calugarit la Manastirea Stavrovuni din Cipru, intemeiata si daruita cu o parte din Lemnul Cinstitei Cruci de catre Sfanta Imparateasa Elena, in urma unei vedenii dumnezeiesti.

Intreaga sa viata a petrecut-o in chip bine-placut lui Dumnezeu, trecand prin foarte multe incercari si prigoniri, printre care si vrajmasiile aduse de indreptarea calendarului in Biserica Ortodoxa.  Urmand Sfantului Apostol Varnava, increstinatorul insulei Cipru, Cuviosul Sava a alergat pretutindeni sa propovaduiasca si sa odihneasca sufletele credinciosilor, punandu-le neclintit pe calea mantuirii.  A ajuns astfel sa se nevoiasca la Locurile Sfinte, in Muntele Sinai, in Sfantul Munte, impreuna cu multe dintre marile personalitati duhovnicesti ale veacului precum Cuviosii Iosif Isihastul, Efrem Katunakiotul, Amfilohie Makris sau Filothei Zervakos.

Pentru marea sa smerenie, rabdare si ravna in a se face tuturor toate (1 Cor. 9, 22), s-a invrednicit a primi de la Dumnezeu, printre altele, si darul stravederii, al izgonirii diavolilor si indeosebi al tamaduirii cancerului, boala de care el insusi s-a savarsit, si mormantul sau fiind izvor nesecat de nenumarate si mari minuni.

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Sfântul Gherman de Alaska (1756-1836) a fost unul din marii isihaști și misionari ai Bisericii. Din fragedă vârstă fiind înzestrat cu înțelepciune dumnezeiască, s-a nevoit vreme de șaisprezece ani în faimoasa Mănăstire Valaam de pe Lacul Ladoga. De acolo a pornit, cu binecuvântarea Starețului Nazarie, să-l propovăduiască pe Hristos în îndepărtata Alaska, care în acele vremuri aparținea Rusiei.
   În cei patruzeci de ani petrecuți aici Sfântul Gherman s-a arătat a fi luminătorul și apostolul triburilor aleute păgâne, ridicându-se nepărtinitor împotriva abuzurilor guvernatorilor ruși care le asupreau cumplit pentru interesele lor financiare. Pentru jertfelnicia lui mai presus de fire și pentru marea sa smerenie, Dumnezeu i-a dăruit daruri precum străvederea și săvârșirea de minuni care i-au întărit pe aleuți pe calea cea strâmtă a Adevărului.
   La optzeci și unu de ani, Cuviosul a plecat din această viață, chipul său scăldat de lumina dumnezeiască și buna-mireasmă care i-au însoțit adormirea vădindu-i marea sfințenie.
   La proslăvirea lui, săvârșită în anul 1970, a contribuit și Arhiepiscopul Ioan Maximovici, iar ucenicul acestuia, Ieromonahul Serafim Rose, a întemeiat prima mănăstire misionară închinată Sfântului Gherman în pustia Platina, California. Astăzi moaștele Cuviosului Gherman odihnesc în Catedrala Învierii din Insula Kodiak, fiind socotit primul sfânt al Bisericii Ortodoxe Americane.
watch series