Cerceteaza-te pe tine insuti

Cerceteaza-te pe tine insuti

1 recenzii

Protoiereul Grigorie Diacenko spunea ca "pentru a ne cunoaste pe sine trebuie sa chemam in fiecare zi la judecata sufletul nostru si sa dam socotela pentru purtarea si lucrarea noastra." 
Cerceteaza-te pe tine insuti inaintea spovedaniei si a sfintei impartasanii...un indemn asupra caruia trebuie sa fim intotdeauna cu luare-aminte!
 
 

Editura: Editura Egumenita
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 0


Status: in stoc
Pret: 14.40 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:

2014-11-26 18:07:00
Buna seara! As dori sa-mi spune-ti cand veti avea pe stoc cartea : Cerceteaza-te pe tine insuti (Grigore Diacenko). Va multumesc!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Doua au fost coordonatele vietii Sfantului Isidor.  Din tinerete a fost dedicat pe de-o parte ascezei, desavarsirii personale si urcusului duhovnicesc, iar pe de alta parte iubirii fata de aproapele si grijii pentru indreptarea si salvarea a cat mai multor suflete, prin epistolele pe care le-a trimis cu dragoste si smerenie. 
   In Colectia patristica editata de abatele Migne, in volumul 78, a publicat 2012 scrisori apartinand Sfantului Isidor, dupa o veche colectie de texte, pregatita intre anii 450-550 in Manastirea Achimitilor din Constantinopol.
   Corespondenta Sfantului Isidor reflecta o personalitate puternica, cu o remarcabila formatie clasica si teologica.  El se inspira din Sfanta Scriptura, dar si din scriitorii crestini din primele veacuri, cum ar fi Clement Alexandrinul. 
   Scrisorile cuprind referinte la numeroase probleme ale mediului, timpului si preocuparilor sale spirituale: preotie, biserica si ierarhia ei, conducerea imperiului, morala, asceza, desavarsirea, dogmatica.  Om plin de curaj si fara prejudecati, Sfantul Isidor ii critica si ii judeca pe imparati, episcopi si dregatori de tot soiul, previne si sfatuieste la toate nivelurile si in orice moment.  Una dintre celebrele sale sentinte ii oglindeste parca intreaga existenta si lupta duhovniceasca: „caci viata fara de cuvant mai mult foloseste decat cuvantul fara viata.  Caci viata si tacand foloseste, iar cuvantul strigand supara.  Dar daca si cuvantul si viata se vor intalni, vor face o icoana a toata filosofia”.

watch series