Buchet muzical athonit - Vol. 1 - Dumnezeiasca Liturghie

Format: 16,5x23,5 cm
ISBN: 978-973-7812-61-2
Status: in stoc

Buchet muzical athonit - Vol. 1 - Dumnezeiasca Liturghie

30 recenzii (nota 4.7)

Colectia: Muzica bizantina
Autor:
Editura: Evanghelismos

Lucrarea de fata este o culegere de cantari bizantine ale unor renumiti cantareti greci si romani, mai putin cunoscute fratilor nostri romani.

De asemenea au fost incluse si lucrari ale cantaretilor contemporani, pastratori fideli ai vechii traditii muzicale athonite.  La alcatuirea cartii noastre ne-am folosit, in cea mai mare parte, de lucrarea Prea Cuviosului Parinte Ieromonah Ierotei Filoteitul, caruia ii multumim calduros si pentru indemnul la alcatuirea cartii noastre si pentru bunavointa de a folosi lucrarea Sfintiei Sale ca model.

Aceasta editie a Cantarilor Sfintei Liturghii apare sub numele Dumnezeiasca Liturghie.  Continutul lucrarii a fost imbunatatit si imbogatit cu heruvice, raspunsuri, axioane si chinonice.

Notatie psaltica.

Pret: 100.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (21) - Pagina 1 din 3
:
4.7
2024-01-05 14:03:49
Re: Buna ziua, Ne pare rau, dar nu stim cand se vor retipari.
-------------------------------
in data de 2024-01-05 11:43:15, Costel Apostol a scris:
"Buchetele: Cântari la Vecernie, Utrenia, Polielee și Psaltirionul, când vor mai fi disponibile?"

:
4.7
2024-01-05 11:43:15
Buchetele: Cântari la Vecernie, Utrenia, Polielee și Psaltirionul, când vor mai fi disponibile?

:
4.7
2024-01-05 08:40:57
Re: Editia 2014
-------------------------------
in data de 2024-01-04 19:28:23, Costel Apostol a scris:
"Ce ediție este?"

:
4.7
2024-01-04 19:28:23
Ce ediție este?

:
4.7
2023-12-11 10:33:12
O lucrare foarte bună.

:
4.7
2023-12-07 09:55:12
Am încredere ca o să îmi aduceți cartea !

:
4.7
2023-11-06 12:38:38
Re: Imi pare rau, dar momentan nu stiu cand se va mai retipari.
-------------------------------
in data de 2023-11-03 21:21:09, Alex a scris:
"Bună ziua! Va mai fi disponibil acest buchet?"

:
4.7
2023-11-03 21:21:09
Bună ziua! Va mai fi disponibil acest buchet?

--Pagina 1 din 3--
Urmatoarea Ultima pagina

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Viata, minunile si povatuirile duhovnicesti ale unui simplu preot de tara din zilele noastre.

      Parintele Dimitrie Gagastathis a fost un astfel de om simplu si slab, ales de Dumnezeu spre a-i lumina pe altii in aceste vremuri grele. Nu avea educatie - nu pute nici macar sa tina o predica asa cum se cuvine - dar, in marea sa simplitate si dragoste fata de Dumnezeu, s-a invrednicit a primi din plin harul lui Dumnezeu si de a se face pe sine o predica vie.

      Cuvintele Sfintei Scripturi: Cetatea noastra este in Ceruri(Filip. 31, 20) s-au implinit in omul acesta, care traind in mijlocul grijilor si problemelor vietii de zi cu zi care ne tulbura pe toti, a reusit, datorita marii sale iubiri si devotamentului fata de Dumnezeu, a curatiei pruncesti a inimii sale, a umilintei si smereniei, in acelasi timp sa vietuiasca cu adevarat printre Sfintii din Cer.

      Cartea cuprinde, in cea mai mare parte, note autobiografice preluate din corespondenta Parintelui Dimitrie. In aceste note ne sunt relatate numeroase intamplari minunate, extraordinare, care, in plus, sunt redate cu o marenaturalete si simplitate, intamplari care, probabil, i-ar putea soca sau chiar scandaliza pe unii. La urma urmelor, a vietui printre Sfinti este, din pacate, unul din lucrurile cu care societatea noastra nu este obisnuita.

      Cititorul, insa, trebuie sa tina seama de faptul ca aceasta istorisire facuta de la un preot simplu si nevinovat, care nu avea cunostinte despre scrierile savante, dar intru care Hristos traieste(Gal. 2, 20) si care a considerat ca o proslavire adusa lui Dumnezeu faptul de a impartasi celorlalti tot ceea ce a experimentat.

    • Stareţul Siluan este parte a unei culturi monastice tradiţionale, înrădăcinată în Evanghelie şi în înţelepciunea antică, mai ales cea stoică, şi a unei inspiraţii profetice care luminează modernitatea până în străfunduri şi o depăşeşte din interior. Limitările culturii monastice, precum rituaismul şi comunitarismul adeseori greoi al ortodoxiei contemporane, sunt dizolvate în lacrimile Sfântului Siluan şi în universalitatea rugăciunii sale. Stareţul vindecă abisurile modernităţii concentrând-o pe Înviere. El rămâne pentru noi unul dintre marii martori ai metamofozei contemporane a creştinismului, prin care Dumnezeu desăvârşeşte descoperirea Numelul Său în totala golire de Sine a Crucii, din mărturia lui Siluan înţelegem că iadul nu se deschide spre nefiinţă, ci spre nădejde, întrucât Hristos Se pogoară neîncetat în adâncurile lui.
      Reluând învăţătura Stareţului, părintele Sofronie vine în sens invers tuturor imaginilor imperiale şi politice ale lui Hristos şi Îl arată în punctul cel mai de jos al piramidei răsturnate a creaţiei: punctul pe care apasă întreaga piramidă a fiinţării bolnave şi decăzute. "Creştinul merge în jos, acolo, în adâncul piramidei răsturnate, unde se adună o greutate zdrobitoare, unde este şi Cel ce a luat asupra-Şi păcatul lumii, Hristos". Se poate - şi trebuie - "să ne iubim aproapele ca pe sine" în virtutea unităţii ontologice a omenirii restaurate în Hristos pentru ca afirmaţia fratele nostru este viaţa noastră să fie trăită în sensul cel mai realist.

      Olivier Clement

watch series