Pacatele parintilor si bolile copiilor

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-013-3
Status: in stoc

Pacatele parintilor si bolile copiilor

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia
Numar de pagini: 182

Aceasta lucrare este orientata in primul rand catre cititorii care vin la Dumnezeu nu cu inima, ci cu ratiunea.  Acestia se straduie sa analizeze in mod critic propria persoana si viata pe care au dus-o, sa inteleaga sursele duhovnicesti ale propriilor maladii si ale bolilor celor care le sunt apropiati.  Foarte multi dintre noi se intorc pentru prima data spre Dumnezeu atunci cand li se agraveaza starea de sanatate sau sanatatea rudelor.  Boala il impinge pe om sa isi revizuiasca sistemul de valori si cunostintele despre sine.  Aceasta afirmatie este valabila mai ales in privinta bolii si a mortii unui copil.

K.V. Zorin scrie despre legatura dintre comportamentul parintilor si starea sanatatii copiilor, despre suferintele lor care urmeaza pacatelor parintesti, analizeaza in lumina credintei ortodoxe diferite situatii de viata, se straduie sa previna asupra greselilor care pot surveni in practica.  Astfel cititorul va afla un bun prilej de meditatii cu privire la multe dintre problemele sale.

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cartea cuprinde o selectie de texte din scrisorile Sfantului Teofan Zavoratul, cu explicatii si sfaturi despre boala si moarte. Sfantul explica motivul si intelesul bolii si mortii in lumina iubirii lui Dumnezeu.

      Rugăciunea în vremea bolii 

      Vă simţiţi foarte slăbită şi credeţi că vă apropiaţi de ieşirea sufletului din trup. Boala aminteşte de moarte, însă nu proroceşte ceasul ei. Totuşi, de vreme ce aţi primit aducerea-aminte de moarte, nu e nepotrivit să vă pregătiţi de ea. Dat fiind că sunteţi mereu bolnavă, nu vă este greu să vă însuşiţi gândul la ieşirea din trup, după pilda Cuviosului Nicanor – şi această ieşire nu vă va lua pe neaşteptate. Fericită este pomenirea morţii; ea, împreună cu aducerea-aminte de Domnul, e temelia tare a bunei rânduieli creştineşti a duhului. 
      Vă plângeţi de dumneavoastră înşivă că vă rugaţi prost şi nu vă ţineţi de nevoinţe. În această privinţă vă lămureşte Sfântul Tihon de Zadonsk, care a zis: „Ce rugăciune îi trebuie bolnavului? Mulţumire şi suspinare.“ Acestea înlocuiesc orice nevoinţă. Deci, fiţi senină! 
      Nu puteţi merge la biserică din pricina bolii, aşa încât aţi rămas la pravila de chilie. Împliniţi-o după putere. Să ştiţi că pravila este de trebuinţă din pricina neputinţei noastre, nu pentru rugăciunea în sine, care se poate face şi fără pravilă... Staţi cu gândul la Liturghie – nu ca un săvârşitor, ci ca unul ce e de faţă (prin mutarea cu gândul) la Liturghia săvârşită de altul. 
      Nu aveţi gânduri prea vesele în ce vă priveşte? Era în Egipt un bătrân duhovnicesc – Apollo, mi se pare... Acesta le spunea cu tărie tuturor fraţilor, şi străinilor, de asemenea: „Nouă, creştinilor, nu ni se cuvine să ne mâhnim... Să se mâhnească păgânii şi jidovii. Iar noi, cei mântuiţi de Domnul... al nostru este raiul, a noastră este împărăţia Cerurilor. Cu noi sunt Hristos, harul Sfântului Duh, Maica lui Dumnezeu, oştirile cereşti şi sfinţii toţi...“ 

Carti scrise de acelasi autor

watch series