Sfaturi pentru o crestere sanatoasa a copiilor

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-153-6
Status: in stoc

Sfaturi pentru o crestere sanatoasa a copiilor

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Despre copii si parinti in vremurile pe care le traim.  Dar cum traim?..  Parintii alearga.  Se zbat.  Se lupta – unii pentru a supravieţui, altii pentru a acumula – intr-o lume al carei ritm ametitor le lasa prea putin timp pentru familie, pentru cei dragi... pentru copii.  Pentru a fi alaturi de ei.  Pentru a le impartasi bucuriile si problemele.  Pentru a le impartasi experienta, valorile si crezul lor de viata.  Copiii, la randul lor, se afla de multe ori prea singuri in fata unei lumi care ii ispiteste cu mirajul consumului si placerii fara raspundere, fiind inconjurati nu de intelepciunea izvorata din experienta si dintr-o perspectiva sanatoasa, ci de oboseala, blazarea si uzura sufleteasca a parintilor.

O carte izvorata din experienta de parinte, de preot, de medic psihiatru si psiholog a parintelui Vasile Thermos, care intre Atena si Harvard a altoit pe principiile nestramutate ale revelatiei crestine si experienta milenara a Bisericii Ortodoxe realizarile psihologiei si sociologiei moderne.  O carte despre sanatatea si maturitatea sufleteasca, impotriva rutinei stereotipiilor si alienarii.  O carte despre sinceritate si permanenta disponibilitate pentru schimbare.  O carte despre educarea copiilor prin maturizarea parintilor.  O carte despre realismul duhovnicesc si pedagogia adevarata.

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cartea cuprinde o selectie de texte din scrisorile Sfantului Teofan Zavoratul, cu explicatii si sfaturi despre boala si moarte. Sfantul explica motivul si intelesul bolii si mortii in lumina iubirii lui Dumnezeu.

      Rugăciunea în vremea bolii 

      Vă simţiţi foarte slăbită şi credeţi că vă apropiaţi de ieşirea sufletului din trup. Boala aminteşte de moarte, însă nu proroceşte ceasul ei. Totuşi, de vreme ce aţi primit aducerea-aminte de moarte, nu e nepotrivit să vă pregătiţi de ea. Dat fiind că sunteţi mereu bolnavă, nu vă este greu să vă însuşiţi gândul la ieşirea din trup, după pilda Cuviosului Nicanor – şi această ieşire nu vă va lua pe neaşteptate. Fericită este pomenirea morţii; ea, împreună cu aducerea-aminte de Domnul, e temelia tare a bunei rânduieli creştineşti a duhului. 
      Vă plângeţi de dumneavoastră înşivă că vă rugaţi prost şi nu vă ţineţi de nevoinţe. În această privinţă vă lămureşte Sfântul Tihon de Zadonsk, care a zis: „Ce rugăciune îi trebuie bolnavului? Mulţumire şi suspinare.“ Acestea înlocuiesc orice nevoinţă. Deci, fiţi senină! 
      Nu puteţi merge la biserică din pricina bolii, aşa încât aţi rămas la pravila de chilie. Împliniţi-o după putere. Să ştiţi că pravila este de trebuinţă din pricina neputinţei noastre, nu pentru rugăciunea în sine, care se poate face şi fără pravilă... Staţi cu gândul la Liturghie – nu ca un săvârşitor, ci ca unul ce e de faţă (prin mutarea cu gândul) la Liturghia săvârşită de altul. 
      Nu aveţi gânduri prea vesele în ce vă priveşte? Era în Egipt un bătrân duhovnicesc – Apollo, mi se pare... Acesta le spunea cu tărie tuturor fraţilor, şi străinilor, de asemenea: „Nouă, creştinilor, nu ni se cuvine să ne mâhnim... Să se mâhnească păgânii şi jidovii. Iar noi, cei mântuiţi de Domnul... al nostru este raiul, a noastră este împărăţia Cerurilor. Cu noi sunt Hristos, harul Sfântului Duh, Maica lui Dumnezeu, oştirile cereşti şi sfinţii toţi...“ 

Volume apartinand de la aceeasi editura

watch series