Biruind fiara rosie
1 recenzii (nota 5.0)
Colectia: Alte carti
Autor:

Cuviasa Alipia a trait in vremuri apropiate de ale noastre.  Ea a dovedit ca, oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite.  Puterea credintei ei ne este pilda noua, celor caldicei, care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare.

Editura: Areopag
Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-08-4
Numar de pagini: 64


Status: in stoc
Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2013-06-10 15:56:30
Egon Sendler Biruind fiara rosie Editura: Areopag "Biruind fiara rosie" este o carte scrisa de Egumena Tatiana Alatarteva care prezinta viata si nevointele Cuvioasei Alipia, cea nebuna pentru Hristos care a trait intre anii 1905 - 1988. Cuvioasa Alipia a dovedit ca oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite. Puterea credintei Cuvioasei Alipia ne serveste drept exemplu, noua celor care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare. Cartea "Biruind fiara rosie" prezinta in mod succint trairi si momente care s-au intiparit in inima si viata celor care au cunoscut-o pe Maica Alipia, o cuvioasa nevoitoare si marturisitoare, contemporana cu noi, care a trecut la Domnul cu mai bine de doua decenii in urma. Cuvioasa Maica Alipia a fost o maica duhovniceasca plina de har, mila si bunatate, care desi li se parea stranie tuturor, se daruia intru totul oamenilor. Maica Alipia a purtat o cruce foarte grea - cea a nebuniei pentru Hristos. Harul Dumnezeiesc a intarit-o si, prin minunile pe care le-a savarsit in timpul vietii, s-a aratat o pavaza impotriva comunismului si ateismului. (librariaortodoxia.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • O treapta de capatâi în pregatirea primirii Sfintei Euharistii este Sfânta Spovedanie, poarta de taina prin care ne înfatisam înaintea Mântuitorului Hristos asa cum suntem, avându-l ca martor pe duhovnic, preot al Dumnezeului Celui Preaînalt si mijlocitor pentru noi înaintea Sa.
      Pacatul dintru început al stramosilor i-a facut pe acestia sa uite de Domnul si sa zideasca în mintea si în inima lor o lume pe care ei socoteau ca este – macar si pentru un rastimp – în afara privirii vesnice si atotcuprinzatoare a lui Dumnezeu. Aceasta orbire sufleteasca o purtam cu totii, pâna azi, iar începutul tamaduirii sta în puterile noastre. Este un act de curaj, însa aceasta stradanie nu este desavârsita de la prima marturisire constienta. Sfânta Spovedanie este un urcus prin care omul intra pe calea ce duce la împartasirea cu Trupul Domnului Hristos, Care, venind El Insusi întru noi, ne arata lucruri pe care înainte de a primi lumina Sfintei Impartasanii nu le puteam deosebi în sufletul nostru. Astfel, primirea Euharistiei ne ajuta sa Intelegem din propriile miscari launtrice ca Lumina lui Hristos nu are nici o partasie cu întunericul. In felul acesta începe sa se faca simtita tot mai mult prezenta lui Dumnezeu în viata si în sufletele noastre. Nu zadarnic, însasi rânduiala Spovedaniei îndeamna preotul sa-i spuna aceste cuvinte pline de trezvie si adevar celui care vrea sa se marturiseasca:
      „Iata, fiule, Hristos sta nevazut, primind marturisirea ta cea cu umilinta. Deci nu te rusina, nici te teme ca sa ascunzi de mine vreun pacat, ci fara sfiala spune toate câte ai facut, ca sa iei iertare de la Domnul nostru Iisus Hristos. Iata si sfânta Lui icoana înaintea noastra este. Si eu sunt numai un martor, ca sa marturisesc înaintea Lui toate câte-mi vei spune mie; iar de vei ascunde de mine ceva, sa stii ca toate pacatele îndoit le vei avea; ia seama dar, de vreme ce ai venit la doctor, sa nu te întorci nevindecat”.
      Carticica de fata îsi doreste sa le vina în întâmpinare celor care îsi îndreapta pasii catre Taina Sfintei Spovedanii, punând înainte un îndrumar pentru Spovedanie alcatuit de Fericitul Gheorghe Zavorâtul din Zadonsk (1789-†1836), barbat de mare nevointa, recunoscut pentru puterea si discernamântul sau launtric de catre toti marii stareti si Sfinti rusi ai veacului al XIX-lea.

watch series