Viata, minunile si acatistul Cuviosului David din Evvia

Format: 10x14 cm
ISBN: 978-606-8451-03-9
Status: momentan indisponibil

Viata, minunile si acatistul Cuviosului David din Evvia

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag

Cartea de fata incepe cu viata Cuviosului David, care este o prescurtare a Vietii scrise de Mitropolitul Teofil al Gortinei si Megalopolei (tiparita in limba romana in volumul Cuviosul David Batranul, Copilul Inaintemergatorului, aparut la Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2002).  Urmeaza doua predici ale Parintelui Ignatie Dumitrescu despre lucrarea Cuviosului David, apoi un capitol despre vindecarile minunate facute de Cuviosul David. 

Nadajduim ca cei care vor citi aceasta carte vor dobandi ravna pentru a citi mai multe despre Cuviosul David si de a se ruga acestuia, pentru a-l dobandi grabnic ajutator.

Pret: 2.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Lucrarea „Muntele tăcerii” face parte din ceea ce am putea numi „trilogia atonită” a sociologului american de origine cipriotă Kyriacos C. Markides, profesor la Universitatea din Maine.

   Călătorind vreme îndelungată în întreaga lume în căutarea unei ghidări spirituale autentice, autorul îl întâlnește în final pe „părintele Maximos”, un duhovnic charismatic, fost Protos (guvernator) al Sfântului Munte Athos și totodată ucenic direct al unuia dintre cei mai sporiți „bătrâni” (Geronda) ai secolului trecut: Sfântul Paisie Aghioritul.

   Sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Maximos, „bătrân” în înțelepciune, dar tânăr de ani, autorul deslușește pas cu pas tainele „Căii Întreite” isihaste, fiind instruit în paza gândurilor, Rugăciunea lui Iisus și multe alte subiecte care țin de nevoința creștină (askesis).

   Departe de a avea un ritm monoton și un ton arhaic, care poate fi uneori întâlnit în lucrările de acest gen, acest „jurnal isihast” este scris într-un ton alert, modern, adresându-se plin de înțelegere laicului dezorientat al acestui mileniu, fie el și ateu pentru moment, urmărind să-l convingă că spiritualitatea autentică (dincolo de dogme și superstiții), spiritualitatea vie a Inimii, poate fi găsită și în propria sa vecinătate, nu neapărat pe meleaguri străine.

   O lectură captivantă, plină de înțelepciune și umor fin, conținând și povestiri uluitoare despre marii practicanți contemporani ai spiritualității atonite.

watch series