Urcarea bucuroasa pe Golgota. Sfantul Marurisitor Varnava, Episcop de Hvostan(1914-1964)

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-550-140-9
Status: in stoc

Urcarea bucuroasa pe Golgota. Sfantul Marurisitor Varnava, Episcop de Hvostan(1914-1964)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Aceasta carte ni-l infatiseaza pe urmatorul Apostolilor, pe Sfantul Ierarh marturisitor Varnava, a carui vietuire dreapta a cucerit, in vremuri de prigoana, inimile tuturor.

Pentru a intregi imaginea Sfantului Ierarh Mucenic s-au adus unele completari referitoare la datele sale biografice si din alte surse.  Dupa cum ne scrie si IPS Sa Amfilohie, Mitropolit de Muntenegru, Exemplul Episcopului Varnava, al omului cu o asemenea credinta in Hristos, de neclintit, ne este noua, crestinilor de astazi, dovada ca la anumite perioade de timp Domnul ii trimite pe bineplacutii Sai pentru a ne indruma pe cale si pentru a ne intari in credinta, nadejde si dragoste, apropiindu-ne unii de altii si de vesnica Imparatie a lui Dumnezeu.

Pret: 11.70 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Broşura îşi propune redescoperirea dimensiunii spirituale, a folosului şi importanţei postului pentru omul contemporan, fără a fi neglijate nici consecinţele sociale binefăcătoare ale practicii postirii. După o cuprinzătoare prezentare a învăţăturii ortodoxe despre post, puternic ancorată în teologia biblică, despre sensul şi foloasele sale în viaţa creştină, autorul expune pe larg rânduiala canonică şi tipiconală privitoare la practica postului. Urmând clasificarea obişnuită a posturilor după asprime (ajunare desăvârşită, post aspru, post obişnuit, post uşor) şi durată (posturi de o singură zi – miercurile şi vinerile de peste an, Praznicul Înălţării Sfintei Cruci, Ajunul Bobotezei, Tăierea cinstitului cap al Sfântului Ioan Botezătorul, postul facultativ din zilele de luni; posturi de mai multe zile – Postul Sfintelor Paşti, Postul Naşterii Domnului, Postul Sfinţilor Apostoli, Postul Adormirii Maicii Domnului), Părintele Stelian Ionaşcu relevă, pentru fiecare dintre acestea, specificul postirii, vechimea practicării postului respectiv şi evoluţia în timp a acestei practici. De asemenea, autorul prezintă rânduiala dezlegărilor postului (harţi), suspendări parţiale sau totale ale postului menite să îngăduie trupului să participe la bucuria duhovnicească a praznicelor. Lucrarea se încheie cu redarea unor rânduieli suplimentare ale posturilor de peste an, după Tipicon-ul Sfântului Sava cel Sfinţit şi după Pravila bisericească a Arhimandritului Nicodim Sachelarie, şi a pogorămintelor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la respectarea posturilor de către copii, bătrâni şi bolnavi.

watch series