• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Urcarea bucuroasa pe Golgota. Sfantul Marurisitor Varnava, Episcop de Hvostan(1914-1964)

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-550-140-9
Status: in stoc

Urcarea bucuroasa pe Golgota. Sfantul Marurisitor Varnava, Episcop de Hvostan(1914-1964)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Aceasta carte ni-l infatiseaza pe urmatorul Apostolilor, pe Sfantul Ierarh marturisitor Varnava, a carui vietuire dreapta a cucerit, in vremuri de prigoana, inimile tuturor.

Pentru a intregi imaginea Sfantului Ierarh Mucenic s-au adus unele completari referitoare la datele sale biografice si din alte surse.  Dupa cum ne scrie si IPS Sa Amfilohie, Mitropolit de Muntenegru, Exemplul Episcopului Varnava, al omului cu o asemenea credinta in Hristos, de neclintit, ne este noua, crestinilor de astazi, dovada ca la anumite perioade de timp Domnul ii trimite pe bineplacutii Sai pentru a ne indruma pe cale si pentru a ne intari in credinta, nadejde si dragoste, apropiindu-ne unii de altii si de vesnica Imparatie a lui Dumnezeu.

Pret: 11.70 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series