Sfintii de langa noi - Intamplari, portrete, reflectii

Format: 10.5x16.5 cm
ISBN: 978-606-8451-56-5
Status: in stoc

Sfintii de langa noi - Intamplari, portrete, reflectii

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 272

Aceasta carte este un puzzle incantator de estetica urbana, file de pateric contemporan, exercitii de admiratie si uluitoare minuni. O carte ca o sezatoare de suflet, cu intamplari din vremea de azi, care, oricum ar fi ea, este vremea mantuirii noastre.  Scrisa intr-un stil cald, familiar, lipsita de metafore fara rost si zorzoane lingvistice, cartea se aseaza intr-un firesc al vesniciei de zi cu zi.  In deruta generalizata a lumii de astazi, autorul ne impartaseste ce a auzit, a vazut si a simtit...  Cartea aceasta este ca o floare pe caldaramul unei lumi agitate.  Cine se va opri, o va vedea!  Miracole se intampla intotdeauna langa noi.

Laurentiu Dumitru

Pret: 7.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2014-12-05 18:37:53
Cartea este o marturie despre sfintii mai mult sau mai putin necunoscuti a vremurilor noastre pe care autorul i-a intilnit, cu unii dintre ei am visat cu altii visam sa ne intilnim si noi, iar cu o a treia categorie ne-am intilnit si noi, atita doar ca nu am vazut dragostea si smerenia lor, pentru ca noi am trecut pe linga ei, fara macar sa-i privim.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Parcă îl și aud pe cititor, grăindu-și în sine, exasperat: „Încă o carte cu sfinți! Sunt prea multe cărți! Iar eu nu am decât o viață. Trebuie să mai și făptuim, nu doar să citim!" Dreptatea, trebuie să o recunosc, e de partea cititorului.

      Timpul nu mai are răbdare. Iar viața e în altă parte. Viața veșnică, nestricăcioasă. Suspendați între aceste două stări sufletești, între două titluri livrești, de la o vârstă încolo învățăm să ne drămuim clipele. De aceea, am considerat a fi potrivit să extrag din biografiile a 12 sfinți și din cuvintele lor insuflate de Duhul Sfânt ceea ce mi s-a părut mie că este esențial.
      Majoritatea acestor purtători de Dumnezeu au crescut în Grecia: tărâm nu doar mitic, ci și palpabil, unde cerul senin, nemărginit îmbrățișează pământul cu miros de trandafiri, unde Athon-ul se oglindește în undele scrlipitoare ale Mării Egee. I-aș fi zis cărții „Din Elada cerească," dacă Elada nu ar fi rămas, în mentalul colectiv, tărâmul zeilor, rămas pustiu în fața Crucii izbăvitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.
      Prin toate biografiile zugrăvite aici trece ca o rază caldă Rugăciunea Preadulcelui Nume al Domnului nostru Iisus Hristos. Toți sfinții și cuvioșii portretizați în acest volum sunt vlăstare ale isihasmului. Prin urmare, toți ne pot călăuzi pe drumul mântuirii noastre, de la primul pas, al curățirii de patimi, la luminarea minții și a inimii, pregătindu-ne pentru întâlnirea cu Domnul, în Lumina Sa negrăită și nezidită.
      Ciprian Voicilă

watch series