Sfantul

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-550-160-7
Status: in stoc

Sfantul

4 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 224

Ingerii, acesti slujitori ai slavei lui Dumnezeu, au coborat deasupra colibei parintelui Visarion si si-au deschis pergamentele lor cu vietile sfintilor.  Calendarul arata data de 24 august.  Oamenii de pe pamant si cerul intreg sarbatoreau pe un sfant.  Il chema Dionisie si era din Zakinthos, a fost ranit si a iubit si a suferit si l-a iertat pe ucigasul fratelui sau.

Si ingerii au deschis un nou pergament si au scris: 24 august, astazi, multi ani mai tarziu, un alt sfant, diferit de Sfantul Dionisie, dar care L-a iubit pe acelasi Dumnezeu, a implinit acelasi cuvant al Evangheliei, a fost ranit in aceeasi lupta, a suferit, dar a si iubit, un alt sfant, identic cu cel dinainte, l-a iertat pe fratele sau criminalul, au scris ingerii si au infasurat pergamentul, ca sa il duca la Dumnezeu.

Pret: 13.50 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (4) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2022-10-28 09:21:26
Re: Trimteti-ne adresa si numarul de telofon. Unde sa trimitem coletul?
-------------------------------
in data de 2022-10-21 18:29:21, ZORZON RODICA a scris:
"Re: doresc sa cumpar 3exemplare de carte SFANTUL ------------------------------- in data de 2022-10-21 13:44:30, Bogdan a scris: "Re: Va rugam trimiteti e-mail pe adresa editura.evanghelismos@gmail.com cu comanda, adresa de livrare si modalitatea de livrare, Posta Romana sau Curier rapid ------------------------------- in data de 2022-10-20 19:30:40, ZORZON RODICA a scris: "

:
4.0
2022-10-21 18:29:21
Re: doresc sa cumpar 3exemplare de carte SFANTUL
-------------------------------
in data de 2022-10-21 13:44:30, Bogdan a scris:
"Re: Va rugam trimiteti e-mail pe adresa editura.evanghelismos@gmail.com cu comanda, adresa de livrare si modalitatea de livrare, Posta Romana sau Curier rapid ------------------------------- in data de 2022-10-20 19:30:40, ZORZON RODICA a scris: "DORESC SA CUMPAR 3 EXEMPLARE ""

:
4.0
2022-10-21 13:44:30
Re: Va rugam trimiteti e-mail pe adresa editura.evanghelismos@gmail.com cu comanda, adresa de livrare si modalitatea de livrare, Posta Romana sau Curier rapid
-------------------------------
in data de 2022-10-20 19:30:40, ZORZON RODICA a scris:
"DORESC SA CUMPAR 3 EXEMPLARE "

:
4.0
2022-10-20 19:30:40
DORESC SA CUMPAR 3 EXEMPLARE

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Viaţa creştină, încă de la primii paşi, întâmpină obstacole de diferite feluri şi, cu cât se înaintează mai mult, cu atât mai numeroase sunt acestea. Oricine intră pe această cale trebuie să se înarmeze cu un curaj neclintit pentru a avansa, astfel încât lupta şi obstacolele care îl aşteaptă să nu-l împingă înapoi. Mai presus de orice este să nu te laşi niciodată copleşit de descurajare; nimic nu este mai periculos”. „Lupta duhovnicească nu trebuie întreruptă niciodată, ci reluată fără încetare. Ai căzut? Nu deznădăjdui. Ridică-te din nou cu hotărârea fermă de a nu mai cădea niciodată şi reia lupta cu curaj. Totul depinde de decizia liberă a omului. Dumnezeu Însuşi aşteaptă această determinare, pentru că harul divin nu constrânge câtuşi de puţin voinţa omului, ci îşi dobândeşte eficacitatea din consimţământul liber al voinţei”. Scoală-te! Pocăieşte-te şi întoarce-te la Domnul Dumnezeul tău, cu tânguire şi lacrimi, ca să aibă milă de tine, ca să nu cazi în răul acesta nesfârşit. Ridică-te! Iată, că celor drepţi, sfinţilor şi tuturor păcătoşilor, care se pocăiesc din inimă, Dumnezeu le promite viaţa, bucuria şi fericirea veşnică. Ei vor fi cu Dumnezeu pentru totdeauna, Îl vor vedea faţă către faţă şi se vor bucura de El pururea, ca de o băutură dulce. Vor fi mângâiaţi, se vor bucura şi se vor veseli neîncetat; vor domni ca nişte regi şi domni pentru totdeauna. 

    • Anghelina, Agnia sau Ghetsimana, împreună cu Alice şi Elena, sunt femeile de lângă noi. Femei cu duh luptător, care au depăşit greutăţile prin credinţă şi hotărâre, pentru că au considerat binele o necesitate.Se poate ca odată să le întâlnim şi noi, şi poate că vom trece pe lângă ele indiferenţi. Însă acum vin să le cunoaştem mai bine prin poveştile lor sensibile. Ne încredinţează viaţa lor descoperindu-ne sinele lor şi modul în care şi-au lăsat amprentele în familie, în grupul celor apropiaţi lor, în societate.Acestea au devenit, după cum spunea Sfântul Paisie Aghioritul, dospeala pe care în fiecare perioadă grea Preabunul Dumnezeu o foloseşte pentru a ajuta generaţiile viitoare şi pentru ca această lume să nu piară.Pornind de la aceste întâmplări adevărate am descoperit trăiri omeneşti care mi-au atins sufletul şi mi-au trasat viaţa personală. Am stat cu respect în faţa rănilor trecutului, care au făurit suferinţă poporului nostru şi au băgat dihonie în el.M-a inspirat modul de viaţă al oamenilor obişnuiţi, care au trăit în perioada interbelică şi în vremea prigoanelor, ocupaţiei şi războiului civil în anonimat, fără zgomot, cu duhul jertfirii, şi fără voia lor au fost târâţi în chinurile istoriei.Pe o foaie albă mi-am aşternut gândurile, cu speranţa să dau glas contrastelor istoriei noastre, care ascunde atât neprihănirea, cât şi viclenia. Dreptatea, la care aspiră fiecare din noi, dar şi nedreptatea, care stăpâneşte în jurul nostru. Lupta pentru libertate, îndeosebi în vremurile în care este ameninţată de tragediile războiului, şi credinţa în iubirea şi pronia lui Dumnezeu pentru om.

watch series