Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-458-2
Status: in stoc

Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

1 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Arhimandritul Rafail Karelin este unul dintre cei mai de seama scriitori crestini ai zilelor noastre.  De sub condeiul sau au iesit un numar impresionant de carti si articole dedicate problemelor arzatoare actuale, precum si dificultatilor vietii, greu de indurat atat de mireanul de rand, cat si de intreaga noastra Biserica Ortodoxa.

La realizarea acestei carti, editorii au structurat, pe cat a fost posibil, intrebarile si raspunsurile pe teme.

Selectia acestora s-a dovedit extrem de ofertanta: un cititor evlavios afla cu interes din carte multe lucruri noi despre teologia crestina si despre talcuirea Sfintei Scripturi, despre monahism si sfintenie, spovedanie si Rugaciunea lui Iisus, despre slujbele Bisericii si modul de viata al parohiei, despre erezii si heterodocsi, despre viata de familie, casatorie si educarea copiilor etc.

Pret: 30.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2016-06-22 12:44:09
Buna ziua, Va multumesc ca existati.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Arhimandritul Rafail Karelin (n. 1931), cleric al Bisericii Ortodoxe Gruzine, fost profesor de slavonă, istoria religiei şi ascetică al Academiei Teologice din Tbilisi, fiu duhovnicesc al cunoscuţilor stareţi, schiarhimandritul Serafim Romanţov (canonizat în 2010) şi schiigumenul Sava Ostapenko, apropiat al Sfântului Zinovie, Mitropolitul de Tetri-Ţkaro (canonizat în 2010), este unul dintre scriitorii de mare popularitate ai Ortodoxiei contemporane de limbă rusă, autor a peste 30 de cărţi pe diverse teme duhovniceşti.

   Această carte este scrisă sub forma unor convorbiri între duhovnic şi ucenicii sau vizitatorii săi. Se cuvine să spunem de la început: atât duhovnicul, cât şi interlocutorii săi sunt persoane reale, nu inventate. Duhovnicul este însuşi părintele Rafail, iar interlocutorii sunt oameni cu care acesta a dialogat despre diferite aspecte ale vieţii duhovniceşti. Discutând cu duhovnicul, vizitatorii îl întreabă, îşi exprimă nedumeririle, polemizează, se mânie, se supără, acceptă, în cele din urmă, unele lucruri, dar cel mai important e faptul că primesc răspuns la întrebările care îi neliniştesc. Probabil că multe dintre ele reprezintă probleme care îi frământă și pe cititorii cărții de față. De aceea, credem că puțini sunt cei care vor rămâne fără folos citind‑o. Celor care caută adevărul le va ajuta, la fel cum i‑a ajutat pe cei care au purtat aceste discuții cu autorul. Celor cărora adevărul li s‑a descoperit ca viaţă în Hristos în Biserica Ortodoxă le va servi spre rezolvarea nedumeririlor de care se ciocneşte inevitabil orice om raţional îmbisericindu-se și a căror înlăturare netezește calea urmării lui Hristos.

   An aparitie: 2012
   Traducere din limba rusă de pr. Nicolae Creţu

watch series