Talcuirea Sfintei Liturghii

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-0-13133-8
Status: in stoc

Talcuirea Sfintei Liturghii

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Fundatia Justin Parvu
Numar de pagini: 274

In cantarea serafimilor glasurile oamenilor din biserica se unesc cu ale ingerilor din ceruri.  Cum ingerii inconjura Tronul Mielului si umplu templul cerului prin cantarea lor, si cum ucenicii au intampinat pe Imparatul Cerurilor si Mantuitorul sufletelor, coborat pe pamant, la intrarea in Ierusalim, cu ramuri verzi si cantari de bucurie, asa primesc si astazi toti crestinii, Biserica intreaga, pe Marele Arhiereu, Care nevazut si tainic coboara din cer in Ierusalimul Sfantului Altar, ca sa aduca pentru noi, ca pe o noua Golgota, Jertfa de rascumparare si de impacare…

Indumnezeirea incununeaza nemurirea omului.  Prin Sfanta Impartasanie se implineste fagaduinta de a ne invrednici sa ne facem partasi ai firii dumnezeiesti, de care aminteste Sf. Petru (2:1-4).  Indumnezeirea este cel din urma si cel mai mare har pe care il poate primi omul.  Sfanta Cuminecatura e hrana nemuririi si a vietii divine, puterea sfanta care face din crestini o adunare de dumnezei in jurul lui Dumnezeu.

Preot Ilarion V. Felea

Pret: 17.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Sfânta Biserică Ortodoxă ne-a învăţat, prin slă­viţii Apostoli, prin Sfintele Scripturi şi învăţătura Sfinţilor noştri Părinţi că este nevoie să mărtu­risim şi apărăm Credinţa Ortodoxă, căci va veni vremea când oamenii „de la adevăr auzul îşi vor întoarce, iar la basme se vor pleca” (2 Tim. 4, 4). Avem sarcina de a păstra comoara Ortodoxiei aşa cum am primit-o de la Hristos; căci apostolul Ioan ne porunceşte, zicând: „Deci ce aţi auzit dintru început, întru voi să rămâie. Şi de va rămânea întru voi ce aţi auzit dintru început, şi voi în Fiul şi în Tatăl veţi rămânea".

      Apărarea Ortodoxiei împotriva învăţăturilor şi înnoirilor papis-tăşeşti este înfăţişată în vieţile a trei sfinţi episcopi: Fotie cel Mare, Grigorie Palama şi Marcu Evghenicul. Aceşti bărbaţi, socotiţi a fi cei mai învăţaţi oameni ai vremii lor, şi-au afierosit viaţa pentru păstrarea adevăratei credinţe a lui Hristos. Datorită nevoinţelor lor şi mărturisirii adevărului, ei au ajuns a fi cunoscuţi drept „stâlpii Ortodoxiei” ce stau împotrivă ori­că­rui compromis în curata credinţă a lui Hristos.

      Mărturisirea şi apărarea credinţei ortodoxe în­seam­nă dragoste faţă de adevăr şi dragoste faţă de Biserică, Trupul lui Hristos. Păzirea Ortodoxiei nu este o trudă încredinţată doar clerului, ci tuturor creştinilor ortodocşi. Cartea este de­dicată apărătorilor sau „stâlpilor” Ortodoxiei, Sfinţii Fotie, Grigorie şi Marcu, care prin viaţa şi minunile lor au mărturisit fiecare: „Păzit-a sufle­tul meu mărturiile Tale, şi le-a iubit foarte” (Ps. 118, 167). Fie ca vieţile lor să insufle cititorului o dreaptă înţelegere a Ortodoxiei în planul dum­nezeiesc.

watch series