• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Vol. 5 - Patimi si virtuti

Format: 14,5x20,5 cm
ISBN: 973-86040-6-0
Status: in stoc

Vol. 5 - Patimi si virtuti

4 recenzii

Colectia: Cuvinte duhovnicesti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 336

In acest al cincilea volum sunt cuprinse invataturi ale Staretului cu privire la patimi si virtuti.  Aceste cuvinte nu constituie o invatatura sistematica, nici nu se refera pe larg la toate patimile si virtutile, ci ele au fost adunate din raspunsurile Staretului la intrebarile legate de "diagnosticarea" si vindecarea patimilor, precum si de lucrarea virtutii.  Staretul, prin cunoscutul sau tact pastoral, prin pildele potrivite si umorul spontan, aduce insorire duhovniceasca, care ajuta sa se deschida in sufletul nostru florile pocaintei si astfel sa dam rod de virtute.  Ne incurajeaza sa privim in fata pe omul nostru cel vechi si astfel sa ne scarbim de "masca lui cea hidoasa" si sa o lepadam.  Credem ca vorba simpla dar luminata a Staretului ne va ajuta sa ne nevoim si mai mult, pentru a ne slobozi din robia patimilor si a trai libertatea cea in Hristos.

Pret: 13.08 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (4) - Pagina 1 din 1
:

2016-11-12 14:50:16
Fara cuvinte!!!Merita citite toate cele 6 volume

:

2014-12-05 18:40:39
Imi cer scuze, recenzia mea este pentru cartea - Sfintii de linga noi.

:

2014-12-05 18:34:31
Cartea este o marturie despre sfintii mai mult sau mai putin necunoscuti a vremurilor noastre pe care autorul i-a intilnit, cu unii dintre ei am visat cu altii visam sa ne intilnim si noi, iar cu o a treia categorie ne-am intilnit si noi, atita doar ca nu am vazut dragostea si smerenia lor, pentru ca noi am trecut pe linga ei, fara macar sa-i privim.

:

2013-02-24 17:16:17
toate cele cinci volume m-au impresionat, insa acesta mi-a placut in mod deosebit. vi-l recomand cu caldura!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series