Jane si casa fermecata din Lantern Hill

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-775-0
Status: in stoc

Jane si casa fermecata din Lantern Hill

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 344

Romanul scriitoarei canadiene L.M. Montogomery (1874‑1942) prezintă povestea unei fetițe aflate în pragul adolescenței, care se confruntă cu o serie de încercări dificile, dintre care cea mai dureroasă este separarea părinților săi.
Două vacanțe pline de peripeții petrecute pe su­perba insulă Prince Edward alături de tatăl său și de niște prieteni poznași o vor ajuta să se maturizeze, să‑și depășească complexele întreținute de o bunică egoistă și tiranică și să devină o tânără puternică și întreprinzătoare, ale cărei voință și inteligență vor schimba complet viața și destinul întregii familii.
Bucurându‑se de succes și inspirând până astăzi mai multe generații de adolescenți, povestea acestei eroine a fost, cum era firesc, și ecranizată.

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Cunoscută cititorilor mai ales prin seria romanelor ce au făcut-o nemuritoare pe Anne, fetiÈ›a din Casa cu frontoane verzi, scriitoarea Lucy Maud Montgomery se lasă acum redescoperită È™i ca o minunată autoare de povestiri È™i nuvele.


      Volumul de faÈ›ă, un cadou de Crăciun în sine, aduce în faÈ›a cititorului un buchet de È™aisprezece povestiri despre Sărbătoarea NaÈ™terii Domnului, aÈ™a cum este ea trăită pe pământ canadian.

      Pe lângă două capitole extrase din seria Anne, celelalte povestiri sunt cu totul originale, având însă un filon comun, un puternic fir de legătură cu mult îndrăgita serie: toate respiră aceeaÈ™i naturaleÈ›e, simplitate È™i firesc al vieÈ›ii cu care Anne È™i prietenii săi ne-au cucerit È™i încălzit inimile.

      Tânărul cititor care identifică astăzi Sărbătoarea Crăciunului cu abundenÈ›a de reclame luminoase, cu sintagma „luna cadourilor" È™i goana searbădă după daruri inutile, va fi încântat să afle că poÈ›i avea parte de „cel mai plăcut Crăciun" într-un vagon înzăpezit în pustiu, petrecut alături de oameni pe care i-ai cunoscut de câteva ceasuri. Va fi de asemenea surprins să afle că darul adevărat este o punte de legătură între inima care dăruieÈ™te È™i cea care primeÈ™te, căci Dragostea este bucuria de a face È™i altora bucurie, după spusele Sfântului Ioan Gură de Aur.

    • Între o bunică severă şi o mămică tristă, tânăra Jane Victoria duce o viaţă cenuşie şi monotonă, intr-un cartier al oraşului Toronto, pe o stradă care poartă, în mod ironic, numele de Strada Veseliei, deşi, după părerea micuţei domnişoare (şi nu doar ei!), e una dintre cele mai triste străzi din oraş.

       

      Ironizată mereu, iubită prea puţin, apărată încă şi mai puţin de singura fiinţă care o îndrăgeşte - Mama (căreia îi lipseşte curajul de a o înfrunta pe Bunică), Jane Victoria e stângace, timidă, interiorizată şi foarte nefericită.

      Asta, până în ziua în care e invitată să-şi petreacă vacanţa de vară pe Insula Prinţului Eduard, împreună cu un tată pe care nu îl cunoaşte şi pe care, până atunci, îl credea mort.

      Pregătită să-l deteste, va ajunge, dimpotrivă, în foarte scurtă vreme, să-l iubească din tot sufletul! Ce se întâmplase, oare, între părinţii ei, pentru ca Mama să îl părăsească pe Tată, când amândoi sunt atât de minunaţi şi pur şi simplu, făcuţi unul pentru celălalt? Mătuşa Irene şi Bunica Kennedy or fi având vreo urmă de vină, în despărţirea lor?

      La toate aceste întrebări şi la multe altele, Jane va reuşi să găsească răspuns. Şi va descoperi că, uneori, visele se întâlnesc cu realitatea.

      Pe nesimţite, aproape fără să ştie când, curajoasa Jane va câştiga pariul cu fericirea!

      — Editorul

watch series