• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Vol. 2 - Trezire duhovniceasca

Format: 14,5x20,5 cm
ISBN: 973-86402-1-0
Status: in stoc

Vol. 2 - Trezire duhovniceasca

4 recenzii

Colectia: Cuvinte duhovnicesti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 400

Multi parinti cu viata sfanta au scris sau au vorbit despre anii grei ce vor veni. Parintele Paisie in marea sa dragoste fata de oameni a fost permanent preocupat de aceasta problema si de fiecare data cand a avut prilejul a dat sfaturi despre felul in care trebuie sa ne pregatim pentru a face fata incercarilor si ispitelor vremurilor din urma.

In volumul al doilea, intitulat "Trezire duhovniceasca", sunt cuprinse subiecte care se refera la realitatea contemporana, care ne cheama la neincetata trezvie si nevointa si ne pregatesc pentru situatiile grele cu care probabil ne vom cronfunta, deoarece am vazut ca deja s-a implinit ceea ce adesea ne spunea Batranul: "Vom trece prin furtuni dupa furtuni.  Acum, pentru cativa ani, asa vom merge.  Peste tot este o fierbere generala".

Pret: 13.08 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (4) - Pagina 1 din 1
:

2016-11-12 14:40:05
Toate cele 6 volume sunt exceptionale.Le recomand cu caldura. De asemenea si MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE este deosebita.Dupa ce o ve-ti citi cu siguranta va ve-ti schimba parerea despre yoga si hinduism!!!

:

2014-02-13 15:49:32
Va rog sa-mi exepediati cartile comandate. Va multumesc!

:

2013-12-16 06:03:24
As dori sa puneti comanda la posta luni 16 dec sau cel tarziu marti. Corbeanu Dan-Constantin str. M. Kogalniceanu, nr. 23 bloc P4, apt. 8 620036 Focsani, jud. Vrancea

:

2013-09-17 20:23:06
Ive seen this great australian band from when they setratd with Bon Scott twice and every tour since then with both Razors Edge & both Black Ic...

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series