Comoara pocaintei

Status: momentan indisponibil

Comoara pocaintei

Vai de oamenii care indraznesc sa vorbeasca sau sa scrie despre cele ce sunt peste puterea de intelegere a mintii lor, fara impreuna-lucrarea harului iluminator si binefacator al Duhului Sfant. Acestia se aseamana orbilor care vor sa calauzeasca alti orbi printr-un loc primejdios, plin de gropi si de capcane.

Daca nu vor urma cu supunere un indrumator, care are ochii sanatosi si cunoaste foarte bine drumul cu toate obstacolele sale, cu siguranta vor cadea in vreo una din gropi. Asadar nici eu, preapacatosul, pentru ca sufletul imi este orb si nu sunt luminat cu lumina duhovniceasca, nu pot sa-i indrum pe altii daca nu am la randul meu un indrumator incercat si iluminat, si vorbesc aici de unul dintre parintii intelepti si induhovniciti ai bisericii noastre, adica de slavitul arhiepiscop al Cretei, Sfantul Andrei Ierusalimiteanul. Indraznesc sa ma adresez fratiilor voastre pentru ca il am pe acesta dascal si indrumator, prin troparele mantuitoare si pline de har ale Canonului cel Mare.

Si chiar daca nu am asupra mea Duhul Domnului, scriu despre Dumnezeu, despre infricosatoarea si mantuitoarea dogma a Preasfintei Treimi, asa cum invata sfanta, apostoleasca si soborniceasca noastra Biserica. Ioan Lindul, Arhiepiscopul Mirelor.

Pret: 9.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aceasta carte continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.
      Cartea Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri, este un dar nepretuit pentru cititori.  Tematica cartii ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru a trai conform poruncilor lui Dumnezeu, in armonie cu semenii nostri si cu noi insine. Povestioarele sunt scurte, scrise cu mult umor si redau intamplari din viata oamenilor obisnuiti.  Este o proza contemporana, scrisa intr-un grai viu si captivant, ce include povestioare vanatoresti, amintiri ale fostilor combatanti si descrierea vietii de zi cu zi a preotului din mediul rural, dar si altele.  Aceste povestiri contureaza atitudinea autorului fata de eroii sai, in care nu se simte nici o umbra de judecata si nici un fel de morala.
      Parintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezinta ca unul dintre eroi sai, nu ca un erou principal.  Autorul este naratorul inzestrat cu spirit de observatie.  Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor si a evenimentelor non-religioase.
      In povestioarele parintelui Iaroslav aflam lucruri si intamplari minunate, lipsite de mister, cunoastem oameni diferiti si buni, descoperim bucuriile si suferintele autorului despre care el ne povesteste pe indelete cu indemnarea si darul de a scrie, pe care il are, impartasindu-ne din experienta lui considerabila acumulata de lungul vietii.

watch series