Despre sensul vietii cu Mihai Morar si Parintele Necula

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9748-53-4
Status: in stoc

Despre sensul vietii cu Mihai Morar si Parintele Necula

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Bookzone
Numar de pagini: 200

Zgomotul de fond al lumii ne-a făcut să credem că libertatea noastră e-n altă parte! Libertatea noastră se află în noi, nu trebuie să o căutăm mai departe, ea e-n adâncul nostru, în inimă.

- Părintele Necula

Cuvintele Părintelui Necula transcend diferențele dintre religii, dintre credincioÈ™i È™i atei, tălmăcind pe înțelesul omului modern È™i grăbit marile adevăruri ale învățăturilor creÈ™tine. Cu un mesaj al speranței È™i smereniei, într-o epocă a descurajării È™i a axeacerbării ego-ului, dialogul dintre Mihai Morar È™i Părintele Constantin Necula nu pretinde să ofere soluții universale, însă nici nu dă înapoi din fața subiectelor dificile ale actualității. Fiecare răspuns oferit la întrebările adresate de Mihai Morar dezvăluie perspectiva plină de toleranță È™i iubire a unui om cu o încredere nesfârÈ™ită în puterea È™i frumusețea lui Dumnezeu.

Mulțumită cuvintelor încărcate de sens È™i lumină ale Părintelui Necula, această carte are un ecou aparte în inima cititorilor, oferindu-le repere stabile pentru propriul lor drum prin lume È™i viață.

Acum È™tiu, momentele care mă pot împlini sunt acelea.

Pret: 40.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • O carte care aduce Vestea NaÈ™terii lui Iisus mai aproape de sufletele copiilor 
      ”Timpul copilăriei este timpul împrietenirii de El cu inima curată, iar această carte oferă copiilor prilejul unei întâlniri atât de necesare cu Dumnezeul-Iubire. Dar, dacă ViaÈ›a aceasta pe care am rescris-o spre a fi la îndemâna copiilor vă va ajuta È™i pe voi, părinÈ›ii, să vi-L faceÈ›i Prieten pe Dumnezeu, bucuria mea va fi cu adevărat nemărginită.” – Părintele Constantin Necula Chiar dacă nu au încă vocabularul sau răbdarea necesară pentru a citi Biblia celor mari, copiii sunt pregătiÈ›i să primească cea mai mare lecÈ›ie a acesteia: lecÈ›ia iubirii, a iubirii Mariei pentru Iisus È™i a Iubirii Lui Dumnezeu pentru întreaga omenire.  Iar tocmai această lecÈ›ie este transpusă într-un mod emoÈ›ionant în fiecare pagină a Bibliei pentru copii povestite de Părintele Necula. Copiii au nevoie de o Biblie pe înÈ›elesul lor
      Biblia pentru copii povestită de Părintele Necula îi ghidează pe cei mici pas cu pas în lumea Bibliei celor mari, prezentându-le cu ajutorul unor cuvinte simple, dar atent alese, È™i al unor ilustraÈ›ii expresive episoade esenÈ›iale din viaÈ›a lui Iisus, de la NaÈ™terea Sa miraculoasă la Botez.
      Cu ajutorul ei, copiii descoperă că dincolo de toate imaginile cu MoÈ™ Crăciun, se ascunde o Veste care a adus lumiimai multă bucurie decât toate cadourile din lume: NaÈ™terea Lui Iisus.
      Micii cititori sunt însoÈ›iÈ›i pe drumul lor în căutarea lui Iisus de Ioana È™i Florin, două personaje care asemenea copiilor din carne È™i oase au o mulÈ›ime de întrebări despre figurile minunate pe care le întâlnesc în carte. Iar Povestitorul le răspunde mereu cu explicaÈ›ii pe înÈ›elesul lor care le stârnesc tot mai mult curiozitatea, încurajându-i să se apropie mai mult de Dumnezeu È™i de Biblie.
      Această mică Biblie este doar începutul unei călătorii extraordinare, care va continua cu noi volume. 

    • ViaÈ›a este o poveste – o carte scrisă în întregime de către marele actor Florin Piersic, o emblemă a teatrului È™i a filmului românesc, în care surprinde momente marcante din viaÈ›a sa, momente desprinse parcă din cele mai complexe opere de artă. 
      Cuvântul cheie care defineÈ™te acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoÈ›ia. Acesta È™i-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecÈ›ie pe care o întipăreÈ™te pe hârtie să provoace emoÈ›ii. Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-È™i plângă sufletul, dar să-l È™i amuze, să râdă de intemperiile vieÈ›ii. În altă ordine de idei, cartea este scrisă într-un balans continuu între plânsete È™i râsete, pentru că aÈ™a-i È™i-n viaÈ›a de actor, cât È™i de spectator. 
      O carte pe care o simÈ›i ca pe o piesă de teatru, dar nu pentru că ar fi impersonat autorul pe cineva, ci pentru că te pune din postura de spectator în pielea actorului È™i te provoacă să simÈ›i, să trăieÈ™ti È™i să aprofundezi fiecare cuvânt. Fiecare scenă. Fiecare val. De aplauze sau de trăiri. 
      ViaÈ›a este o poveste, spune Florin Piersic. Iar el îÈ™i spune povestea, din adâncul sufletului È™i cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoriceÈ™ti. O spune real È™i sincer, acum, cât e în viaÈ›ă È™i pe marile scene. Iar noi îÈ›i propunem să îl susÈ›ii acum, să îl încurajezi È™i să îi oferi recunoÈ™tinÈ›a ta, aprecierea pentru munca de-o viaÈ›ă È™i omagiul pentru tot ce înseamnă Florin Piersic pentru tine È™i pentru È›ara aceasta cu tot mai puÈ›ine valori, nu când este prea târziu. 

Carti scrise de acelasi autor

    • ercetările contemporane au evidenÈ›iat impactul pe care îl are consumul excesiv de zahăr asupra organismului nostru. Dincolo de bucuria momentană pe care o aduce o prăjitură sau un desert cu zahăr, consecinÈ›ele pe termen lung pot fi serioase. Din fericire, opÈ›iunile precum deserturile fără zahăr devin o alegere tot mai populară È™i benefică pentru sănătatea noastră.
      Consumul excesiv de zahăr este asociat cu diverse probleme de sănătate, precum creÈ™terea riscului de obezitate, diabet de tip 2 È™i afecÈ›iuni cardiace. Cercetările au arătat că zahărul adăugat în exces poate duce la inflamaÈ›ii cronice în organism, afectând în mod negativ funcÈ›iile sistemului imunitar È™i ale organelor interne.

      Optarea pentru deserturi fără zahăr reprezintă o modalitate de a ne satisface pofta de dulce fără a compromite sănătatea. Aceste deserturi sunt adesea realizate cu îndulcitori naturali, precum mierea, ştevia sau fructele, oferindu-ne gustul dulce fără a recurge la efectele negative ale zahărului rafinat.

      Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate, deserturile fără zahăr se încadrează perfect într-un stil de viaÈ›ă echilibrat È™i într-o dietă sănătoasă. Ele pot fi o sursă valoroasă de nutrienÈ›i esenÈ›iali È™i pot contribui la menÈ›inerea unui nivel constant de
      energie, evitând creÈ™terile bruÈ™te È™i scăderile de zahăr din sânge.
      Astfel, alegerea deserturilor fără zahăr nu este doar o opÈ›iune delicioasă, ci È™i o decizie înÈ›eleaptă pentru sănătatea noastră pe termen lung.

      În bucătărie, explorarea È™i adoptarea unor reÈ›ete creative fără zahăr devin o oportunitate de a experimenta cu ingrediente sănătoase È™i de a încorpora gusturi noi È™i inovative în dieta noastră. Astfel, putem transforma modul în care privim È™i selectăm deserturile, contribuind la un stil de viaÈ›ă mai echilibrat È™i plin de vitalitate.

    • Cartea aceasta cu invataturi folositoare de suflet, „care din limba greceasca in limba romaneasca s-au ostenit preacuviosul intre ieromonahi kyr Filothei Svetagoretul”, adica Aghioritul, s-o talmaceasca, a aparut pentru prima data in romaneste la 1700 prin osardia lui Gheorghe Radovici, ucenic al Sfantului Antim Ivireanul.  Dupa un veac si jumatate a ramas indragita si cautata, iar in anul 1861 staretul Manastirii Neamtu hotaraste retiparirea ei spre folosul crestinilor, pentru pricinile ce sunt descrise atat de frumos si limpede in predoslovia primei editii, care in romana vremurilor de astazi ar suna astfel:

      „In aceasta carticica, iubiti cititori, nu veti afla cuvinte anevoie de inteles, ca sunt invataturi simple, pe scurt si usoare, care se inteleg fara osteneala de fiecare.  Aceste invataturi nu sunt date doar pentru cei lepadati de lume si pentru cei ce petrec pururea in rugaciuni neincetate, ci si catre cei care vietuiesc in lume si nu cunosc atat de curat tainele lui Dumnezeu, ca pot si acestia, dupa ce se ingrijesc de treburile lumesti, sa le citeasca, intrucat le prisoseste putintica vreme si pentru mantuirea lor.  De nu vor putea s-o citeasca toata intr-o zi, vor putea sa citeasca in fiecare zi cate un capitol, inainte de a incepe treburile.  Dimineata, dupa ce veti sfarsi rugaciunea catre Dumnezeu, cititi cate un capitol, insa cu luare-aminte, ca sa puteti intelege bine.  De nu va lasa treburile sa cititi dimineata, puteti si catre seara, inainte de a va culca.  Aceste invataturi, chiar daca sunt mici, intra in sufletul nostru si-l pecetluiesc...”

watch series