Cum sa ne desavarsim in Hristos

Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-136-155-0
Status: momentan indisponibil

Cum sa ne desavarsim in Hristos

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

 • Ridicarea din robia gândurilor 
 • Pregătirea pentru întâlnirea cu Hristos 
 • Desăvârșirea duhovnicească 
 • Într‑o lume plină de ispite 
 • Cum să urcăm scara duhovnicească 
 • Maturitatea spirituală creştină 
 • Ascultarea creştină 

O carte scrisă de o monahie, însă nu doar pentru monahi.

O carte pentru cei ce trăiesc în rutină și agitație, scrisă de cineva care a gustat din liniște și lumină.

O carte pe cât de profundă, pe atât de simplă și de practică. 

O carte despre soluții concrete pentru probleme duhovnicești cu care ne ciocnim adeseori în familie, în societate, în mănăstire. 

O carte scrisă din experiență.

O carte care poartă chezășia trăirii. 


Maica Rafaela (Wilkinson) este stareţa mănăstirii ortodoxe „Sfintele Mironosiţe”, din localitatea Otego, statul New York. 

Traducere din limba engleza de Luminita Irina Niculescu 

Pret: 14.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Această carte ocupă un loc unic în literatura duhovnicească ortodoxă: un asemenea tratat despre ascultare, scris de către un sfânt, care a cunoscut taina ascultării atât ca ucenic, cât și ca stareț, este într-adevăr o raritate. Zosima Verhovski (care a fost principala sursă de inspirație pentru Dostoievski atunci când a creat figura neuitatului stareț Zosima din romanul Frații Karamazov), ale cărui scrieri s‑au bucurat de înalta prețuire a Sfântului Filaret al Moscovei, a fost una dintre figurile cele mai impunătoare ale unui secol XIX ce a adus Ortodoxiei ruse o pleiadă de scriitori ascetici de importanță majoră. Născut în ajunul Bunei Vestiri, într-o familie aristocratică, a făcut parte din garda imperială și a moștenit o mare avere, dar cu toate acestea împătimirea de cele materiale nu i-a stăpânit sufletul: „preafrumoasa pustie” i-a răpit inima, așa încât a petrecut sihăstrește în codrii seculari ai Rusiei europene, apoi în cei ai Siberiei, zeci de ani sub îndrumarea Sfântului Vasilisc, numit de contemporani „steaua pustiei”. Ajuns la „măsura bărbatului desăvârșit”, a devenit el însuși stareț și călă­uzitor duhovnicesc, purtând această nevoință până la sfârșitul vieții. 
   Ca parte integrantă a marii tradiții patristice, transmise „în har și adevăr” de la părinte la ucenic, învățăturile despre ascultare – scrise pentru monahiile pe care le-a născut duhovnicește și cărora le-a fost părinte adevărat – ale Sfântului Zosima Verhovski poartă pecetea trăirii unui om care a săvârșit toate lucrurile despre care a învățat, citirea lor dăruind nu numai cunoștință, ci în primul rând suflarea și viața Duhului Sfânt, Care le-a inspirat. 

   Cartea de faţă reprezintă ediţia a doua a lucrării Învăţături despre ascultare, apărută pentru prima dată la Editura Sophia în 2013. 

watch series