Predici si indrumari duhovnicesti

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-7623-71-3
Status: momentan indisponibil

Predici si indrumari duhovnicesti

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Aceasta povestire este despre un ucenic al lui Hristos care nu a tinut seama ca a trebuit sa vietuiasca in secolul al XX-lea - in aceasta epoca de slabire duhovniceasca si de ratacire a iubirii -  si a dat dovada de o credinta mai presus de orice credinta si iubindul pe Dumnezeul sau si pe Cel zidit dupa chipul Sau, i-a iubit pe acestia pana la sfarsit; despre cel care. fiind contemporan cu nenumarati prezicatori occidentali si guru orientali, a demonstrat prin viata sa puterea traditiei arhipastorale, ascetice si mistice a Ortodoxiei; despre cel care, in vremurile deznadejdii omenesti in fata biruintei pe o scara inca nemaintalnita a raului mondial, le-a aratat oamenilor dovada existentei lui Dumnezeu prin viata sa ascetica si prin prin multe minuni pe care le-a savarsit atat in timpul vietii, cat si dupa moarte.

Vladimir Sohin

Pret: 15.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Singurul mijloc adevărat pentru dobândirea bunăstării noastre în viaţa aceasta şi în cea viitoare este concentrarea permanentă a atenţiei noastre în lăuntrul nostru asupra propriei noastre conştiinţe, asupra gândurilor, vorbelor şi faptelor noastre spre a le cumpăni fără părtinire. Acest mijloc ne dezvăluie rătăcirile noastre în viaţă şi ne arată singura cale către mântuire. Calea aceasta este lăsarea totală a întregii noastre fiinţe, a noastră înşine cu toate împrejurările vieţii noastre, în voia lui Dumnezeu. Ca emblemă pentru această orientare a noastră către Dumnezeu să ne fie planta floarea-soarelui (iliotropion), ea să fie totdeauna înaintea ochilor noştri.

      Floarea-soarelui este floarea care se îndreaptă tot timpul către soare, şi dimineaţa, şi în miezul zilei şi seara nu numai în zilele luminoase, ci şi în cele întunecate. Naturii acestei flori trebuie să îi urmeze voia omenească, îndreptându-se către Dumnezeu şi voia Lui dumnezeiască ceas de ceas nu numai în zilele luminoase ale vieţii sale, ci şi în cele întunecate, adică în zilele grele ale vieţii. Sfinţenia întregii vieţi omeneşti, după cugetarea unui teolog înţelept, alcătuieşte desăvârşirea întregii vieţi creştineşti şi unirea în persoana creştinului a tuturor virtuţilor celor săvârşite după putere, ce se întrunesc, ca într-un centru, în acordul voii noastre cu voia lui Dumnezeu.

watch series