Sfatuire despre desavarsirea crestina

Status: momentan indisponibil

Sfatuire despre desavarsirea crestina

Urcând astăzi treptele de la arsanaua Schitului Sfânta Ana Mică, la un moment dat îşi face apariţia impunătoare grupul de clădiri ce alcătuiesc renumita Chilie a obştei Daniileilor. Primul nevoitor ce a dat viaţă acestei obşti a fost fericitul întru pomenire Daniil monahul. Numele său este pronunţat în întreg Sfântul Munte cu adânc respect şi deosebită apreciere atât faţă de persoana sa cât mai ales faţă de tradiţia ce s-a născut din nevoinţa de cincizeci de ani a Avvei Daniil în acest loc binecuvântat.
Toţi cei ce l-au cunoscut îndeaproape, clerici şi laici, monahi sau oameni din lume, mărturisesc cu admiraţie, dar şi cu recunoştinţă personalitatea acestui ascet contemporan, împodobit cu daruri ale firii, precum şi cu rare daruri spirituale. Blând, smerit, de o liniştire şi de o discreţie deosebită, rară pentru vremurile noastre, binecuvântat cu darul deosebirii duhurilor, Avva Daniil din pustiul de la Catunakia a fost cu siguranţă una din cele mai alese chipuri ale monahismului aghiorit al veacului al XX-lea.

Pret: 4.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aceasta carte continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.
      Cartea Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri, este un dar nepretuit pentru cititori.  Tematica cartii ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru a trai conform poruncilor lui Dumnezeu, in armonie cu semenii nostri si cu noi insine. Povestioarele sunt scurte, scrise cu mult umor si redau intamplari din viata oamenilor obisnuiti.  Este o proza contemporana, scrisa intr-un grai viu si captivant, ce include povestioare vanatoresti, amintiri ale fostilor combatanti si descrierea vietii de zi cu zi a preotului din mediul rural, dar si altele.  Aceste povestiri contureaza atitudinea autorului fata de eroii sai, in care nu se simte nici o umbra de judecata si nici un fel de morala.
      Parintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezinta ca unul dintre eroi sai, nu ca un erou principal.  Autorul este naratorul inzestrat cu spirit de observatie.  Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor si a evenimentelor non-religioase.
      In povestioarele parintelui Iaroslav aflam lucruri si intamplari minunate, lipsite de mister, cunoastem oameni diferiti si buni, descoperim bucuriile si suferintele autorului despre care el ne povesteste pe indelete cu indemnarea si darul de a scrie, pe care il are, impartasindu-ne din experienta lui considerabila acumulata de lungul vietii.

watch series