Isihia: Prezenta lui Dumnezeu in linistea sufletului

Format: 14.5x21 cm
ISBN: 978-606-666-596-4
Status: in stoc

Isihia: Prezenta lui Dumnezeu in linistea sufletului

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Doxologia

In aceasta carte se discuta despre practica personala a isihiei.  Monahi si monahii crestin-ortodoxe din trei locatii initiale ale invataturii despre isihie – Egipt, Grecia si Romania – au ales de buna voie sa ofere comentarii, descrieri si demonstratii ale modului in care ei practica isihia pentru un public ortodox si secular neascetic.

Isihia s-a nascut odata cu retragerea crestinilor din secolul al II-lea in singuratatea desertului egiptean.  In secolul al VI-lea, a fost dezvoltata de monahii din Manastirea „Schimbarea la Fata” din Muntele Sinai, cunoscuta si ca Manastirea Sfintei Ecaterina.  Practica a devenit deosebit de intrebuintata in monahismul crestin ortodox dupa secolul al XIV-lea, mai ales in Muntele Athos, si ulterior s-a rspandit in Europa de Est.  Scopul acestei lucrari este acela de a analiza si prezenta informatii despre posibilele valori pozitive ale isihiei din perspectiva practicantilor ei, din Antichitate pana in prezent, si cum a fost transmisa aceasta practica altora de-a lungul timpului.

Pret: 24.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Tuturor ne e teamă de relaţii. Adică de angajarea într-un schimb psihic onest şi profund, un schimb care are ca şi cost iluzia libertăţii fără limite şi despărţirea de ideea imaturităţii tinereşti fără sfârşit. Mai presus de toate, pe oameni îi sperie posibilitatea de a renunţa la un „complex” pretenţios pe care încă nu l-au clădit şi dobândit pe deplin: Ego-ul lor.

      Puterea fără iubire se dovedeşte animalică. Dispoziţia de iubire, atunci când este despărţită de sentimentul suficienţei personale şi a puterii interioare elementare este slabă şi obositoare.

      De obicei în relaţiile de prietenie fiecare om se agaţă inconştient de celălalt cu intenţia fie de a dobândi putere asupra lui, fie fascinându-l, ca să dobândească protecţia şi „iubirea” aceluia. În primul caz e lesne de înţeles că nu e vorba de „iubire”. În al doilea caz, întrucât în spatele nevoii de „iubire” interioară de obicei se ascunde deghizată manipularea victimei căreia îi dăm voluntar puteri, iubirea dispare din nou.

      Problema este ca omul să vadă ce se ascunde în spatele dispoziţiilor lui de iubire nevăzute şi treptat, acceptând această contradicţie nedorită a valorilor şi măştilor, să le includă în ansamblul personalităţii lui conştiente. Înainte de a începe să vorbească despre iubire, să caute a se confrunta cu adevăratele lui mobile care mereu se ascund în spatele „celor mai bune” intenţii. Altminteri toată viaţa o să-şi vândă lui şi celorlalţi amăgiri pentru copii.

watch series