• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Staretul Haralambie - Dascalul Rugaciunii mintii

Format: 14,5x20,5 cm
ISBN: 973-7812-05-0
Status: in stoc

Staretul Haralambie - Dascalul Rugaciunii mintii

2 recenzii

Colectia: Parinti aghioriti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 262

Staretul Haralambie, fratele meu duhovnicesc, a fost unul dintre ucenicii batranului Iosif isihastul.  Prin rugaciunea sfantului nostru staret, Paintele Haralambie s-a invrednicit de mult har si de multe binecuvantari ale Sfantului Duh.

Era simplu din fire si fara de rautate, lucru care l-a ajutat sa faca ascultare desavarsita, iar aceasta l-a umplut de har.  Marele nostru batran Iosif il iubea foarte mult pentru simplitatea sufletului sau si de aceea i-a daruit rugaciunea neincetata si ravna duhovniceasca in toate. Pentru aceasta, eu, cel din urma in viata duhovniceasca si cel mai mic frate cu varsta din sinodia noastra, il respectam, ma minunam si il iubeam mult pentru grabnica lui sporire in cele duhovnicesti.  Sufletul lui stralucea de harul cu care era inzestrat.

Arhim. Efrem, Sfanta Manastire "Sfantul Antonie", Arizona

Pret: 9.16 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:

2014-12-05 18:57:23
Cartea prezinta intregul urcus duhovnicesc parcurs de parintele Haralambie, care din copilarie a practicat asceza si care a fost invrednicit de Bunul Dumnezeu sa fie unul dintre ucenicii Cuviosului Iosif Isihastul. Faptele descrise in carte smeresc mult sufletul nostru aflat in lincezeala si arata pas cu pas calea spre desavirsire.

:

2014-06-12 08:52:20
Buna ziua! Imi puteti spune daca aveti in librarie cartile "Akedia, fata duhovniceasca a deprimarii. Cauze si remedii" si "Staretul Haralambie - Dascalul Rugaciunii mintii"? Daca le aveti, as trece dupa amiaza pe la librarie sa le iau. Multumesc. Numai bine, Geanina Oprea

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series