Canoane de rugaciune la Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei

Format: 14x23 cm
ISBN: 978-606-666-805-7
Status: in stoc

Canoane de rugaciune la Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Doxologia
Numar de pagini: 224

Sfântul Nicolae deÈ›ine un loc extrem de important în Sinaxarul sfinÈ›ilor Bisericii Ortodoxe. Activitatea sa în Mira Lichiei unde a fost arhiepiscop, precum È™i multele minuni pe care le-a săvârÈ™it atât în timpul vieÈ›ii, cât È™i după moarte, l-au făcut foarte îndrăgit de credincioÈ™i. Pomenirea lui se face pe 6 decembrie, iar data la care se prăznuieÈ™te mutarea sfintelor sale moaÈ™te la Bari în Italia este 9 mai. 

Volumul de faÈ›ă cuprinde două serii de canoane pe opt glasuri, închinate Sfântului Nicolae, alcătuite de SfinÈ›ii Fotie, Patriarhul Constantinopolului, È™i Ioan Mavropous, Mitropolitul Evhaitelor. Creativitatea împreună cu exprimarea lirică È™i profundă prin terminologia specifică graiului grecesc fac din aceste lucrări adevărate poeme-rugăciune.

Pret: 29.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Dacă deschidem Biblia, aflăm în paginile ei diverse forme literare: poezie falnică, maxime scurte, acte legislative, relatări istorice, imnuri înălțătoare, predici amănunțite, tratate teologice, epistole personale, vedenii profetice și multe altele. Toate acestea i-au ajutat pe autorii biblici să aducă la cunoștința cititorilor lor glasul lui Dumnezeu, Care le vorbea despre valorile veșnice și imuabile. Iisus Hristos a comunicat și El cu oamenii în mod diferit. A propovăduit în sensul clasic al cuvântului, i-a învățat prin exemplul propriu, le-a răspuns la întrebări și le-a relatat povestiri pe care le numim parabole.

      Când venim la biserică în fiecare duminică, auzim în cadrul Liturghiei pericopele evanghelice, o parte semnificativă a lor fiind constituită tocmai din astfel de texte expresive și memorabile. Ele ni se par simple și pe înțeles, însă nu încetăm să descoperim noi și noi profunzimi de bogăție duhovnicească, dacă pătrundem în tâlcul lor cu mai multă străduință. La baza acestei cărți se află predici, convorbiri catehetice și materiale apărute în urma întâlnirilor cu auditorii dintre cele mai diverse. Nu aveți în față un comentariu exegetic științific, ci niște reflecții referitoare la textele splendide și multilaterale care au avut un rol important în misiunea lui Iisus Hristos și își păstrează actualitatea în viața Bisericii Sale.

watch series