Romania furata. Raportul comisarului european Samuel Scheib

Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-52-7
Status: momentan indisponibil

Romania furata. Raportul comisarului european Samuel Scheib

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 248

O carte este semnificativa daca reuseste sa ne adune in noi insine si sa ne puna in cumpana Duhului, recuperand in inimile noastre acele cuvinte fara de care nu putem exista.

Acele cuvinte sunt Hristos, Ortodoxie, Romania, adica valori pandite astazi de tot felul de primejdii si de care noi trebuie sa ne agatam cu o inversunare tot atat de mare ca a celor care vor sa le distruga.  Nu exista decat o singura Cale - cea a luptei nepotolite, pe viata si pe moarte, pentru ca astfel de cuvinte sa nu dispara, ci sa ne facavii.  Dar pentru asta trebuie sa avem un curaj nebun...

Sergiu Ciocarlan

Pret: 12.60 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2015-04-29 22:33:29
Doamne ajuta

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Sfântul Gherman de Alaska (1756-1836) a fost unul din marii isihaști și misionari ai Bisericii. Din fragedă vârstă fiind înzestrat cu înțelepciune dumnezeiască, s-a nevoit vreme de șaisprezece ani în faimoasa Mănăstire Valaam de pe Lacul Ladoga. De acolo a pornit, cu binecuvântarea Starețului Nazarie, să-l propovăduiască pe Hristos în îndepărtata Alaska, care în acele vremuri aparținea Rusiei.
      În cei patruzeci de ani petrecuți aici Sfântul Gherman s-a arătat a fi luminătorul și apostolul triburilor aleute păgâne, ridicându-se nepărtinitor împotriva abuzurilor guvernatorilor ruși care le asupreau cumplit pentru interesele lor financiare. Pentru jertfelnicia lui mai presus de fire și pentru marea sa smerenie, Dumnezeu i-a dăruit daruri precum străvederea și săvârșirea de minuni care i-au întărit pe aleuți pe calea cea strâmtă a Adevărului.
      La optzeci și unu de ani, Cuviosul a plecat din această viață, chipul său scăldat de lumina dumnezeiască și buna-mireasmă care i-au însoțit adormirea vădindu-i marea sfințenie.
      La proslăvirea lui, săvârșită în anul 1970, a contribuit și Arhiepiscopul Ioan Maximovici, iar ucenicul acestuia, Ieromonahul Serafim Rose, a întemeiat prima mănăstire misionară închinată Sfântului Gherman în pustia Platina, California. Astăzi moaștele Cuviosului Gherman odihnesc în Catedrala Învierii din Insula Kodiak, fiind socotit primul sfânt al Bisericii Ortodoxe Americane.
watch series