Sfaturi despre rugaciune

Format: 11*16 cm
ISBN: 978-973-136-879-5
Status: in stoc

Sfaturi despre rugaciune

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 96

Ne putem ruga stând, șezând, umblând, odihnindu‑ne, lucrând ceva cu mâinile, în singurătate și în adunare, fiindcă întotdeauna, în tot locul și în toate lucrările noastre, și când mâncăm și bem, și în împreu­nă‑vor­birile cele plăcute lui Dumnezeu ne putem înălța mintea și inima către Dumnezeu, Îi putem înfățișa cu sme­renie și credință nevoile noastre și putem cere milă de la El, grăind: Doamne miluiește!... 
Asta fiindcă Dumnezeu nu caută la în­fă­țișare și la felul cum arată trupul, ci la inimă, la smerenie și credință și la dorirea inimii. 
Sfântul Tihon din Zadonsk

Pret: 7.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • „Abate‑te de la rău și fă binele. 
      Vremelnică e desfătarea, dar veșnice sunt chinurile; 
      vremelnice sunt crucea și suferința, dar veșnică este odihna. 
      Omule, alege ceea ce voiești!” 
      *** 
      Simţământul de po­că­inţă face să amu­ţească toate ­celelalte simţăminte. Pentru ca jertfele celorlalte simţăminte să se facă bineplăcu­te lui Dum­nezeu, trebuie ca mai înainte să se reverse bu­­năvoi­rea lui Dumnezeu peste Sionul nostru, trebuie ca mai înainte să se reclădească zidurile Ierusalimului nos­tru dărâmat. Domnul este Drept şi Atotsfânt: numai jert­­fele drepte, curate, pe care e în stare să le aducă fi­rea omenească abia după în­noirea sa, sunt bineplăcute Dom­­nului Celui Drept şi Atot­sfânt. Jertfele şi arderile de tot pân­gă­rite El nu le va binevoi. Să ne îngrijim a ne cu­răţi prin pocăinţă! Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, pri­nosul şi ar­de­rile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei (Ps. 50, 21): sim­ţirile renăscute ale omului înnoit prin Sfântul Duh. Cea dintâi poruncă dată de Mân­tu­itorul lumii tuturor oa­menilor, fără deosebire, este po­run­ca pocăinţei: A început Iisus a propovădui şi a spu­ne: Pocăiţi‑vă, că s‑a apropiat îm­părăţia ce­rurilor (Mt. 4, 17). Porunca aceasta cu­prinde, înmănunchează în sine toate celelalte porunci. 
      Sf. Ignatie Briancianinov

watch series