Nevointa cunoasterii lui Dumnezeu
2 recenzii (nota 5.0)
Colectia: Alte carti
Autor:

Acest volum reproduce scrisorile Parintelui Sofronie (Saharov) cand avea 36 de ani adresate englezului David Balfour in vremea cand acesta incerca sa cunoasca ortodoxia dupa ce, mai intai, avusese o experienta spirituala legata de ritul bizantin la manastirea belgiana de la Chevetogne.

Editura: Editura Reintregirea
Format: 15x21 cm
ISBN: 978-606-509-247-1
Numar de pagini: 0


Status: momentan indisponibil
Pret: 32.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2023-03-01 12:05:53
Re: Ne pare rau, dar momentan aceasta carte nu se mai gaseste.
-------------------------------
in data de 2023-02-25 10:45:26, Guias Marilena a scris:
"Buna ziua, incerc de ceva vreme sa achizitionez "

:
5.0
2023-02-25 10:45:26
Buna ziua, incerc de ceva vreme sa achizitionez " Nevointa cunoasterii lui Dumnezu", va rog ma puteti ajuta? Respectuos va multumesc!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Mulţimea deprinderilor mici, imorale – este tină pentru sufletul omului dacă omul le statorniceşte în sine sau le socoteşte un rău „inevitabil”, împotriva căruia „nu merită” şi „nu trebuie” să lupte. Şi tocmai aici, iată, cade sufletul în cursa vrăjmaşului lui Dumnezeu. „Eu nu sunt sfânt”, „eu trăiesc în lume” şi „trebuie să trăiesc ca toată lumea” – se linişteşte pe sine conştiinţa cea mâhnită a omului credincios.

      Omule, omule, fireşte că nu eşti sfânt, fireşte că „trăieşti în lume” şi „trebuie să trăieşti ca toată lumea” şi de aceea – te naşti ca toată lumea, mori ca ea, priveşti, asculţi, vorbeşti ca ea, dar de ce trebuie să încalci şi tu Legea lui Dumnezeu – „ca ea”? De ce trebuie şi tu din punct de vedere moral să miroşi atât de neplăcut „ca ea”? Gândeşte-te la asta, omule.

      Cât de greu este să scape sufletul de o idee greşită, dar obişnuită. Psihologia acestei lumi ateiste a pătruns atât de adânc în lumea psihică a omului modern încât faţă de păcat şi de crima împotriva Legilor lui Dumnezeu aproape toţi oamenii acţionează la fel – „după tipar”. Iar, ce este cel mai trist, este faptul că răul le-a insuflat oamenilor ca cerinţele păcatului să le numească „cerinţele firii”. Cerinţele firii sunt – a respira, a mânca cu măsură, a te încălzi, a dormi, nicidecum a-ţi droga organismul, a te ataşa fără nici un sens de miraj, de fum.

watch series