Microfonul cu prieteni

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-1941-20-2
Status: in stoc

Microfonul cu prieteni

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agnos
Numar de pagini: 318

Doi ani de zile, prin ingaduinta lui Dumnezeu, in colaborare cu radio Trinitas - "un radio pentru sufletul Dumneavoastra" - am invitat la o stare de vorba o serie de prieteni din diferite domenii, dedicati cunoasterii lui Dumnezeu si propovaduitori ai Lui dinaintea semenilor, buni profesionisti ori tineri studenti si preoti la inceput de cariera, pentru a-i face cunoscuti credinciosilor din Biserica noastra.  Feedback-ul a fost minunat, o alta salba de prieteni bucurandu-ma si bucurandu-se de darul cel mai important: bucurarea Bisericii.

Veti citi cuvintele unor oameni minunati.  Cu ravna pentru profesiunile lor, dedicati si incantati de trairea vietii duhovnicesti, dar si de descoperirea Bisericii ca partener al unor proiecte culturale ori de interventie sociala.  In creuzetul unor astfel de emisiuni se afla raspunsul la multe din intrebarile furibunde ale societatii civile care crede, necercetand, ca Biserica sta izolata, departe de preocupari sociale ori culturale.  Desigur ca pentru omul care crede si traieste in ethosul Bisericii, astfel de intrebari si-au aflat raspunsul, dar el merita repetat.  Pentru fiecare generatie de intrebatori.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Stiti oare cine l‑a binecuvantat si l‑a povatuit spre marea nevointa a mantuirii pe preacuviosul Serafim de Sarov, sfantul aratat nu de mult in pamantul Rusiei?

      Stiti oare cine i‑a poruncit lui sa se indrepte spre Manastirea Sarovului, ca, salasluindu‑se acolo, sa caute loc de rugaciune si acoperamant linistit pentru a‑si incepe nevointele calugaresti, acele nevointe de inaltimea carora s‑a minunat intreaga lume ortodoxa si care au adus acestui placut al lui Dumnezeu deosebita cinstire pe pamant si fericirea raiului cea din ceruri?

      „Avand staruinta in lucrarea vietii calugaresti celei asemenea ingerilor – asa cum se canta in Acatistul preacuviosului Serafim –, ai mers la sfanta cetate a Kievului pentru a te inchina cuviosilor de la Pecerska, si, primind din gura cuviosului Dositei porunca sa‑ti indreptezi calea ta in Pustia Sarovului, ai sarutat acel loc sfant cu credinta venind de departe si, acolo salasluindu‑te, ai sfarsit viata ta cea placuta lui Dumnezeu…  Bucura‑te, preacuvioase Serafime, mare facator de minuni din Sarov!” (Icos 3)

      Numele acestui staret este Dositei.  Indata dupa trecerea lui la cele vesnice s-a aflat insa ca vestitul staret a fost, de fapt, o stareta... Dositeia.

      Smerita si nebagata in seama s‑a scurs binecuvantata sa viata, in stramtorarea pesterii si in zavorare calugareasca, insa pomenirea ei, ca mare nevoitoare si inainte‑vazatoare, s‑a transmis din generatie in generatie.

watch series