Trepte catre cer - Sf. Tihon din Zadonsk

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-403-5
Status: in stoc

Trepte catre cer - Sf. Tihon din Zadonsk

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 191

Singura nădejde a celui ce a păcătuit după Botez este pocăinţa sinceră. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceasta! Slavă lui Dumnezeu, că nu am pierit cu totul, noi, păcătoşii!
Ne-a mai rămas o nădejde.
Nu a secat mila lui Dumnezeu.
Încă se propovăduieşte păcătoşilor pocăinţa.
Încă se binevesteşte celor săraci.
Încă se revarsă peste tot mila Împăratului ceresc.
Încă nu s-au închis porţile iubirii de oameni;
Harul lui Dumnezeu Se dăruieşte tuturor.
Încă se propovăduiesc Evanghelia şi Mielul lui Dumnezeu, Care a ridicat păcatul lumii.
Încă se vesteşte împărăţia lui Dumnezeu, încă se izbăvesc creştinii care se pocăiesc; intră în împărăţia lui Dumnezeu vameşi şi desfrânaţi, curăţiţi de lacrimile pocăinţei.
Încă de oameni iubitorul Dumnezeu îi cheamă şi îi aşteaptă lângă El pe toţi apostaţii, cărora le făgăduieşte mila Sa.

Să ne revenim, aşadar, şi, „înviaţi”, să grăbim spre Tatăl nostru şi să-î spunem cu smerenie şi inimă zdrobită: Tată, am greşit la cer şi înaintea Ta. Nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul Tău. Fă-mă ca pe unul din argaţii Tăi (Luca 15, 18-l9).

Pret: 8.10 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Pe calea pe care ne-o descoperă Sfântul Tihon și pe care însuși ne și povăţuiește a călători, lucrurile din jurul nostru și întâmplările cotidiene pot să depășească banalul lor previzibil, plictisitor și aducător de uzură și de moarte sufletească, făcându-ni-se, dimpotrivă, izvor de viaţă și strădanie pentru a cuprinde în duhul nostru lumea cea de taină a cuvintelor dumnezeiești din făpturi. 
   Deoarece tâlcuirile pe care Sfântul Tihon le cuprinde în cele 146 de pilde sunt cu prisosinţă practice – fiind o adevărată școală duhovnicească –, s-a alcătuit un indice al lucrurilor, al însușirilor și al întâmplărilor descrise, tocmai pentru ca această carte să fie mai ușor de întrebuinţat ori de câte ori va cere nevoia lăuntrică a fiecăruia. 
   Pentru o mai bună apropiere de taina și de viaţa Sfântului Tihon,în acest volum au fost cuprinse atât viaţa, cât și acatistul acestui mare Ierarh al Bisericii lui Hristos, prin ale cărui sfinte moaște s-au săvârșit multe minuni. Prin osteneală duhovnicească și dobândirea statornică a harului Duhului Sfânt, încă din această viaţă pământească Preasfinţitul Tihon a intrat în ceata celor limpezi cu inima și senini cu mintea. 
   Fie ca, pentru rugăciunile și mijlocirile Sfântului Ierarh Tihon, să ne învrednicim și noi prin pocăinţă a vedea cu inimă curată raza strălucirii celei de Sus, tăinuită de Cuvântul Tatălui în cuvintele Dumnezeiești din făpturi. 

   Traducere din limba rusă de Olga Bersan 
   Ediţie îngrijită și cuvânt înainte de L. S. Desartovici 

   Anul aparitiei 2011 

watch series