Anecdote duhovnicesti

Status: momentan indisponibil

Anecdote duhovnicesti

Anecdote duhovniceşti cu părintele Ioil Ianakopoulos

Neavând atunci timp suficient din cauza altor obligaţii să scriu ceva demn de acest bărbat, achitându-mă astfel de ceea ce îi datorez acestui preacinstit prieten şi învăţător, am recurs la o soluţie de mijloc: în loc să încerc să descriu eu personalitatea importantă a acestui părinte, m-am gândit să prezint – aceasta nu cere nici timp mult, nici efort – anumite „anecdote” caracteristice din viaţa părintelui Ioil.

Le-am numit caracteristice, întrucât din ele răzbat, cu foarte mare putere, multe din cali­tă­ţi­le minunate ale acestui rar părinte: prezenţă de spirit, agerime, demnitate, hotărâre, curaj, sin­ce­ri­tate – mai ales cea spusă pe şleau -, caracter integru, conservatorism, cugetare pur ortodoxă etc. (Părintele Epifanie Theodoropoulos)

Pret: 3.60 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Emilia, Nona si Antuza au fost cele trei mame eroine care prin viata lor s-au invrednicit de bucuria de a fi trecute in randul sfintilor. Acestea au primit cununa cea nevestejita a slavei vesnice, dar si laudele, cinstirea si recunostinta crestinilor, pentru ca familiile lor au dat multi sfinti Bisericii, „in special pe cei trei mari luminatori ai soarelui intreit al dumnezeirii”, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur.

      Taina maretiei celor trei Ierarhi se gaseste in chip marturisitor si in cele trei femei evlavioase, in mamele lor: Emilia, Nona si Antuza. Si adevarul acesta l-au propovaduit „cu propria gura” acesti ingeri pamantesti, locuitori ai cerului, si l-au consemnat in scrierile lor, ca neamurile care vor urma sa afle despre puterea mare si inaltatoare pe care o are lucratorul cel impreuna cu Dumnezeu, care se numeste MAMA. Adevarul acesta l-au marturisit si l-au repetat si altii : „in spatele unei mari personalitati se ascunde de regula o mama minunata”.

      Mamele vestite ale celor trei Ierarhi au inteles marea lor misiune, si tocmai de aceea s-au nevoit, s-au ostenit si s-au daruit intr-o mare masura lucrarii materne de a-i forma pe copiii lor „in invatatura si mustrarea Domnului”, aratandu-i pe acestia invatati ai vremii si sfinti ai Bisericii. De aceea se cuvine sa urmarim jertfa lor in chip amanuntit in paginile acestei carti.

watch series