Cand vine Hristos in inima, viata ti se schimba

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-895-5
Status: in stoc

Cand vine Hristos in inima, viata ti se schimba

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 120

Când intră Hristos în inimă, patimile se nimicesc. Nu poți nici să ocărăști, nici să urăști, nici să te răzbuni, nici, nici, nici... Unde să‑și afle loc ura, împotrivirea, judecarea aproapelui, egoismul, angoasele, depresiile? Domnește Hristos. Și dorul arzător după lumina cea neînserată.
Atunci când nu trăiești cu Hristos, își fac loc melancolia, tristețea, strâmtorarea; nu trăiești cum se cade.
Iubirea lui Dumnezeu pe toate le preface, transformă, sfințește, îndreaptă, schimbă, preschimbă.
* * *
Hristos este viața, izvorul vieții, al bucuriei, al luminii celei adevărate, totul. Cine‑L iubește pe Hristos și pe ceilalți trăiește cu adevărat. Viața fără Hristos este moarte, iad, nu viață. Iadul este neiubirea. Viața – Hristos. Iubirea – viața lui Hristos. Ori vei fi în viață, ori în moarte. De tine depinde ce vei alege.
  Sfântul Porfirie Kavsokalyvitul

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Taina petrecerii sufletului după plecarea din această lume a fost o preocupare permanentă a omului din toate timpurile. Viața de după moarte, cartea arhimandritului Serafim Alexiev, cel mai mare teolog bulgar contemporan, ce s-a bucurat de o bună primire atât din partea cititorilor din ţările ortodoxe, cât şi a celor din Occident, a fost socotită, pe bună dreptate, una dintre cele mai lămuritoare şi mai de folos lucrări pe tema dată; un răspuns limpede pentru creştinul de astăzi, confruntat, într-o lume din ce în ce mai confuză, cu întrebări dintre cele mai felurite în legătură cu viaţa, moartea ori mântuirea sufletului.
      Experimentatul duhovnic contemporan, realist în demersul său, atent la poziționările științei și la interpretările mai mult sau mai puțin eronate în privința vieții de după moarte, își îmbracă cuvintele într-un optimism care izvorăște din chiar inima Ortodoxiei. Darul libertății omului îi permite acestuia să-și fie propriul stăpân și să-și aleagă calea, Raiul și iadul fiind realități de netăgăduit, nimeni nefiind sortit în mod inevitabil unuia sau celuilalt. Comuniunea cu Dumnezeu sau refuzul iubirii Sale este hotărâtor în cazul dat. Cum se împacă dreptatea Celui Preaînalt cu milostivirea Lui, de ce pocăința deschide larg porțile Împărăției cerurilor, de ce un păcătos primește o pedeapsă veșnică pentru niște păcate săvârșite în timp și alte întrebări paradoxale își află răspunsul simplu și temeinic în această carte.

    • Astăzi, poate mai mult decât în alte epoci, având în vedere și dificultățile legate nu numai de supraviețuirea noastră materială ci, în principal, de posibilitatea de a ne practica și mărturisi credința, de a ne crește copiii în valorile tradiționale creștine, de a ne exprima libertatea de conștiință etc., există un sentiment mai puternic al apropierii de acele vremuri de pe urmă, descrise simbolic în Apocalipsă. 
      Părintele Athanasie vorbește, cu discernământ, în favoarea unei înțelegeri depline și exacte a momentului acum în care trăim și a felului cum se cuvine să‑l întâmpinăm, iar nu să ne preocupăm exclusiv de problemele care vor veni, și să cădem într‑un fel ghicire a viitorului, care este cu totul nefolositoare sufletește. Părintele nu este un tâlcuitor științific al textului Apocalipsei, ci un creștin care își pune importanta problemă a modului cum vor trăi, mai exact cum vor rezista, în acele vremuri primejdioase, cei credincioși. Când vor fi acele presiuni de închinare la Antihrist, fără precedent în istorie, oare cum vor rezita creștinii? Chiar pe baza textului cărții Apocalipsei, părintele răspunde:
      „Cu adevărat, păzirea poruncilor și credința în numele lui ­Iisus Hristos este acea axă bipolară pe care se sprijină această virtute atât de fundamentală și atât de necesară a răbdării. Păzi­rea poruncilor naște curăția inimii, iar credința în Iisus Hristos aprinde flacăra iubirii. Acestea două împreună atrag harul lui Dumnezeu, iar rezultanta tuturor acestora creează minunea răbdării, a rezistenței”.

watch series