O altfel de lume. Calatorie in universul interior

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8562-78-0
Status: in stoc

O altfel de lume. Calatorie in universul interior

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte aparitii
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 208

Ana Nuta, autoarea acestei carti, este o copila de 17 ani din Craiova, care viziteaza manastirea noastra in fiecare an. Intr-o vacanta a stat intr-o manastire de maici, iar trairile pe care le-a avut acolo le-a asternut in paginile unui jurnal.

Lasand la o parte viata noastra, sa ne lasam condusi de elanul tineresc al Anei Nuta prin universul Sfintilor, readus in viata cotidiana de cei de astazi. Este util un asemenea periplu pentru ca, urmarind framantarile ei, vom intelege mai bine ascunzisurile propriei noastre firi. In universul sau interior fiecare il cauta pe Dumnezeu, constient sau inconstient. Pe cat de mult avem nevoie sa ne intalnim cu Dumnezeu, pe atat de greu ne este sa ne smerim. Cine altcineva ne-ar putea explica mai usor o asemenea invatatura decat un copil?

Arhimandrit Ioan Larion Neagoe

Manastirea Sihastria Rarau

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2022-01-06 19:23:45
Vreau si eu cartea!Multumesc frumos!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Volumul al treilea cuprinde subiecte care il pot ajuta pe omul chinuit de pacat sa dobandeasca nelinistea cea buna si sa se nevoiasca duhovniceste pentru a se elibera de legaturile pacatului.  Traind pocainta crestinul se va putea dezbraca de omul sau cel vechi care, precum spune undeva Staretul, este "un chirias rau inlauntrul nostru si, ca sa plece, trebuie sa-i daramam casa si sa incepem sa zidim cladirea cea noua, adica pe omul cel nou".

   In prima parte a acestui volum au fost cuprinse cu precadere unele cuvinte din cele pe care ni le-a spus Staretul referitoare la ganduri.

   Partea a doua se refera la marea binecuvantare pe care o primeste omul de la Dumnezeu atunci cand este nedreptatit si infrunta duhovniceste nedreptatea.

   Partea a treia face referire la pacat, care transforma in iad viata pamanteasca; viata care poate deveni, insa, Rai prin nevointa duhovniceasca.

   In partea a patra se arata felul in care puterile intunericului, care actioneaza prin uneltele lor, vrajitorii, inselatii etc., desi sunt cu adevarat foarte slabe, pot deveni tari atunci cand omul le da drepturi asupra sa printr-un oarecare pacat greu, prin care si primeste influenta diavoleasca.

   In sfarsit, in partea a cincea se accentueaza ca Taina Marturisirii este absolut necesara pentru iertarea pacatelor si ca tot crestinul care voieste sa umble cu siguranta in viata duhovniceasca trebuie sa aiba un povatuitor duhovnicesc.

watch series