Rugaciuni de taina si umilincioase de la Sfinti pentru suflete ranite

Format: 10.5x14.5 cm
ISBN: 978-606-529-365-6
Status: in stoc

Rugaciuni de taina si umilincioase de la Sfinti pentru suflete ranite

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Cartea Ortodoxa
Numar de pagini: 96

Mulțumim Ție, Dumnezeul mântuirii noastre, că toate le faci spre binefacerea vieții noastre, ca pururea să căutăm spre Tine, Mântuitorul și binefăcătorul sufletelor noastre, că ne-ai odihnit în curgerea cea trecută a nopții și ne-ai sculat din așternuturile noastre și ne-ai pus la închinăciunea sfântului Tău nume. Pentru aceasta ne rugăm Ție Doamne, dă-ne har și putere ca să ne învrednicim a cânta Ție cu înțelegere și a Te ruga neîncetat cu frică și cu cutremur, lucrând mântuirea noastră. Auzi-ne, Stăpâne, și ne miluiește și zdrobește sub picioarele noastre pe nevăzuții vrăjmași și războitorii noștri, că Tu ești singur ajutătorul și apărătorul vieții noastre și pe Tine Te binecuvântăm în veci. Amin.

Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Everghetinosul este o carte mare foarte din toate punctele de vedere. Cum se face că ea iese la lumină abia acum e un lucru mai presus de ştiinţa noastră. Cartea a avut cumva soarta Filocaliei: când traducătorul acesteia a avut ideea publicării ei, „distinşii” teologi de atunci s-au dat înapoi de la a pune umărul la traducerea ei, întorcându-se la „ţarinile” şi „boii” lor (cf. Luca 14), trebuind să treacă aproape jumătate de veac până la desăvârşirea ei prin sârguinţa unui singur om. Tot aşa şi acum, „ţarinile” sunt pline de lucrători care pretind a curăţa mărăcini, a ara cu boii şi a semăna grâu pe care mărăcinii nu vor zăbovi a-l înăbuşi din nou, dar puţini sunt aceia care se îngrijesc să caute sămânţă bună pentru care să se grijescă a o face roditoare prin voia Tatălui, cu împreună-lucrarea lui Hristos şi cu ploaia Duhului. Pentru Everghetinos însă, a trebuit să treacă mai bine de două veacuri pentru a fi scos la lumină. 
   Voronca Stefan 

   Everghetinosul este manualul monahului. Asa cum conducatorilor unei armate le este de mare ajutor sa citeasca lucreri despre arta razboiului, tot asa monahilor le este de mare ajutor sa citeasca acest manual de razboi duhovnicesc. 
   Chiar daca in secolul XXI se citeste din ce in ce mai putin, chiar si in manastiri monahii fiind ocupati cu diferite ascultari, totusi exista carti de referinta( precum Patericul egiptean sau Pelerinul rus) care ar trebui citite de toti. 
   Everghetinosul este o lucrare iesita din comun. De ce? Asta vor intelege cei care vor avea rabdarea sa parcurga intregul text. Lung, dar si folositor e pe masura. 
   Editorul 

watch series