Lana inrourata. Minuni ale Maicii Domnului si cuvinte de invatatura

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-949-5
Status: in stoc

Lana inrourata. Minuni ale Maicii Domnului si cuvinte de invatatura

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 224

Una dintre cele mai frumoase scrieri ale Sfântului Dimitrie, arhipăstorul Rostovului, binecunoscutul scriitor duhovnicesc, această carte cuprinde minuni petrecute în vremea sa ale vestitei icoane a Maicii Domnului din Cernihiv, însoţite de cuvinte de învăţătură şi istorii de mult folos despre vieţile şi nevoinţele ­sfinţilor. 
Evlavia fierbinte către Născătoarea de Dumnezeu l‑a inspirat pe Dimitrie – una dintre cele mai mari figuri ale Bisericii veacului al XVII‑lea – să alcătuiască acest volum numit după unul dintre cele mai cunoscute simboluri vechi‑testamentare ale Fecioarei Maria: lâna pe care Domnul a dat rouă lui Ghedeon (Judecători 6). 
Neobişnuita căldură cu care sfântul îşi revarsă sufletul către Apărătoarea neamului omenesc va da neîndoielnic mângâiere, încurajare şi pildă tuturor celor ce către ea îşi îndreaptă nădejdea. 

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Lucy Maud Montgomery (1874‑1942) este cea mai cunoscută scriitoare canadiană pentru tineri de la începutul secolului al XX‑lea, celebră pentru seria de nouă romane centrate în jurul personajului Anne și pentru trilogia despre Emily Starr, o orfană adolescentă cu vise mari, crescută de mătușile ei la ferma New Moon din Insula Prințului Edward.
      Emily adolescentă (1925) este a doua parte a trilogiei și zu­grăvește anii de liceu ai protagonistei, petrecuți în casa mătușii Ruth – personaj pitoresc marcat de ste­reotipuri, mes­chinării și prejudecăți, dar care în timp își dez­­văluie și capacitatea de loialitate și afecțiune familială. Prie­tenia ei cu Ilse, Teddy și Perry se apro­fundează, dar în viața lui Emily ocupă un loc important și prietenia cu un intelectual rafinat și enigmatic – Dean Priest.
      Pasiunea călăuzitoare a lui Emily rămâne însă scrisul. Fire contemplativă și cu o sensibilitate aparte, adoles­centa atin­ge primele trepte ale împlinirii literare și gustă cele din­tâi succese publicistice, hotărând să urce „cărarea alpină” – simbol al ascensiunii anevoioase a creatorului.
      Într‑o manieră unică, L.M. Montgomery ne oferă în Emily adolescentă portretul spiritului sensibil și creativ la vârsta ado­les­cen­ței – o perioadă atât de fertilă, dar și sfâ­șietor de fragilă –, portret în care ne regăsim cu toții. 

    • Între specialitățile medicale există una ce are tangență strânsă cu pastorația.  Este vorba de psihiatrie.  Probabil că nu va fi o exagerare să spunem că numeroși preoți au avut ocazia să se întâlnească cu situații când la unul dintre fiii lor duhovnicești s-au manifestat anumite tulburări emoționale, comportamentale sau de gândire.  Pentru preot este important să distingă unde este păcat și unde este boală.  De aceasta vor depinde multe particularități ale lucrării de îngrijire sufletească.
      Din păcate, unii dintre slujitorii clerului și-au format părerea că asistența psihiatrică este inoportună în sine.  Aceștia văd bolile sufletești fie ca pe un rezultat al lucrării duhului rău, fie ca urmare a vătămării păcătoase a sufletului.  Uneori vedem cum unii dintre bolnavi se chinuie, suferă din cauza bolii, însă ocolesc cabinetul psihiatrului, chiar dacă acesta este ortodox.  Din punctul de vedere al Ortodoxiei și al tradiției bisericești nu există motiv pentru a vedea vreo piedică în calea aplicării cunoștințelor psihiatrice în lucrarea păstorului de suflete.  În pastorație pot și trebuie să fie aplicate mijloacele medico-științifice pentru a ajuta sufletele în greutățile pe care le întâmpină pe calea mântuirii.  În mâinile păstorului, psihiatria este un mijloc auxiliar pentru a detecta nu păcatul, ci fenomenele patologice legate de bolile psihiatrice, adică sufletești, nu duhovnicești.

      Dr. Dmitri Avdeev

watch series