Stareti rusi ai zilelor noastre

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-544-2
Status: in stoc

Stareti rusi ai zilelor noastre

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 372

Nevoitorii veacului al XX-lea, fiind foarte apropiati de timpurile noastre, au inteles cu o deosebita acuitate problemele si provocarile cu care se confrunta dreptmaritorii crestini in vremurile noi – in special incepatorii intru cele ale credintei, cum mai sunt inca foarte multi dupa indelungul asalt comunist impotriva traditiilor crestine.

Invataturile, sfaturile, prorociile si cugetarile staretilor din Rusia contemporana se dovedesc, in acest chip, un izvor nesecat de indrumari in toate imprejurarile vietii oricarui om ce cauta sa duca o viata crestina autentica, un ghid nepretuit pentru vremurile de acum si pentru cele care vor urma, spre dobandirea Imparatiei cerurilor.

Printre autorii mantuitoarelor sfaturi aflam pe arhimandritul Ioan Krestiankin, staretul Nicolae din Zalit, schiarhimandritul Serafim Romantov, egumenul Filaret Danilevski, cuviosul Lavrentie din Cernigov, ieroschimonahul Aristoclie, schiegumenul Sava Ostapenko, arhimandritul Pavel Gruzdev, cuviosul Sevastian din Karaganda, protoiereul ­Valentin Mordasov si multi alti mari traitori crestini din vremurile noastre.

Pret: 35.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Deserturile de post cuprinse in carte sunt simple, preparate cu ingrediente ieftine și la îndemâna oricui. 

      Dulciurile de post se pregatesc usor, au nevoie de putine etape de pregatire si sunt atat de bune incat le puteti pregati si in restul anului.

      100 de prajituri si deserturi de post

      1. Brioșe de ciocolată
      2. Chec cu sfeclă roșie și vișine
      3. Chec cu cacao și portocale
      4. Bomboane din biscuiți
      5. Chec cu nuci
      6. Negresă cu banane
      7. Biscuiți cu banane și susan
      8. Biscuiți cu fulgi de ovăz și banane
      9. Tort sufleu cu fructe
      10. Chec de portocale
      11. Gogoși cu dulceață
      12. Ștrudel cu mere
      13. Biscuiți cu stafide și făină integrală
      14. Biscuiți trandafiri
      15. Biscuiți cu făină de porumb
      16. Brioşe cu cacao și vișine
      17. Chec cu ciocolată
      18. Clătite de post
      19. Nuci caramelizate
      20. Plăcintă fragedă cu mere
      21. Chec cu nuci și prune
      22. Prăjitură cu căpșuni
      23. Prăjitură de post cu halva și nucă
      24. Plăcintă cu dovleac
      25. Salam de biscuiți
      26. Trufe cu ciocolată
      27. Brioșe cu banane
      28. Prăjitura cu morcov și mere
      29. Prăjitură cu prune și migdale
      30. Cornulețe cu gem
      31. Cornuri cu mac
      32. Tort cu ananas
      33. Bomboane din fructe uscate
      34. Chipsuri din mere
      35. Banane prăjite
      36. Chec cu mălai și banane
      37. Tort cu ciocolată și vișine
      38. Prăjitură cu cacao și nucă de cocos
      39. Negresă din nuci și curmale
      40. Gutui coapte cu nuci şi stafide
      41. Prăjitură cu avocado
      42. Biscuiți cu susan
      43. Jeleuri din fructe
      44. Desert din portocale
      45. Chec cu portocale
      46. Chec cu nuci
      47. Mere coapte cu nuci
      48. Halva de casă
      49. Bezele de post
      50. Salată de fructe de iarnă
      51. Bomboane cu căpşuni și nuci
      52. Înghețată de banane
      53. Îngheţată de ananas, mango și banane
      54. Îngheţată de căpșuni și banane
      55. Biscuiți cu scorțișoară și ovăz
      56. Chec cu dovleac
      57. Batoane energizante cu fulgi de ovăz
      58. Paste cu nuci și vanilie
      59. Chec de post cu mac
      60. Prăjitură cu sfeclă
      61. Prăjitură cu prune
      62. Prăjitura “ziua și noaptea”
      63. Cornuleţe cu borș
      64. Înghețată cu zmeură
      65. Ruladă cu gem
      66. Biscuiţi cu mix de semințe
      67. Sorbet de piersici
      68 Tartă cu mere
      69. Brioșe cu stafide
      70. Mere caramelizate
      71. Clătite cu portocale
      72. Batoane cu miere și mac
      73. Muffins cu unt de arahide
      74. Banane umplute
      75. Brioșe cu miere
      76. Chec cu afine
      77. Waffles din fulgi de ovăz
      78. Prăjitură cu cremă de cafea
      79. Prăjitura cu morcov fără coacere
      80. Ciocolată de casă cu nuci
      81. Biscuiți cu vanilie
      82. Budincă de ciocolată
      83. Baclava
      84. Prăjitură cu cremă de griș
      85. Chec zebră
      86. Fursecuri cu dovleac și ovăz
      87. Prăjitură cu cacao și zmeură
      88. Dovleac copt cu miere
      89. Halva cu semințe de susan și miere
      90. Prune cu nuci în ciocolată
      91. Înghețată de pepene galben și banană
      92. Ruladă de biscuiți cu nucă de cocos
      93. Cozonac de post cu cacao, nucă și stafide
      94. Prăjitură din mălai
      95. Bomboane din biscuiți și banane
      96. Ruladă cu mac
      97. Prăjitura cartof de post
      98. Pere cu nuci și miere
      99. Biluțe cu cacao și cocos
      100. Chec pufos

    • Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ică jr

      În urmă cu 225 de ani — pe 13 ianuarie 1772 — ierodiaconul Neofit Kavsokalivitul, refugiat la Braşov, încheia redactarea primului Manual de Împărtăşire continuă care îşi propunea restabilirea sensului apostolic şi patristic al practicii euharistice ortodoxe. Publicat anonim în 1777, manualul s-a izbit de răstălmăciri şi a stârnit polemici. În 1783 a intervenit în dezbatere şi Cuviosul Nicodim Aghioritul cu un al doilea manual publicat anonim: Carte foarte folositoare de suflet despre Împărtăşirea continuă, relansând o aprinsă controversă care a durat trei sferturi de veac. Patriarhia Ecumenică a ţinut în tot acel răstimp o serie de sinoade şi a emis nenumărate scrisori şi documente oficiale.
      Dată fiind uitarea acestor texte şi a altor surse esenţiale, sensul deplin al pledoariei monahilor tradiţionalişti — stigmatizaţi drept „colivari”, reprimaţi şi ulterior reabilitaţi — n-a fost şi nu este încă pe deplin sesizat până astăzi. În ultimă instanţă, ei nu voiau decât să restaureze etosul creştinismului apostolic şi al Bisericii vechi — etos pascal, în acelaşi timp euharistic, ascetic şi martiric. Dincolo de recuperarea istorică a acestei dispute, semnificaţia ei pentru practica liturgică actuală este de o actualitate perenă şi stringentă. Precedându-l de un amplu studiu istorico-teologic, diac. Ioan I. Ică jr restituie în volumul de faţă, pentru prima dată într-o limbă modernă, întreg dosarul controversei şi principalele mărturii ale Tradiţiei în această problemă de maximă importanţă pentru viaţa Bisericii dintotdeauna.

watch series