Biruind fiara rosie
1 recenzii (nota 5.0)
Colectia: Alte carti
Autor:

Cuviasa Alipia a trait in vremuri apropiate de ale noastre.  Ea a dovedit ca, oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite.  Puterea credintei ei ne este pilda noua, celor caldicei, care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare.

Editura: Areopag
Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-08-4
Numar de pagini: 64


Status: in stoc
Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2013-06-10 15:56:30
Egon Sendler Biruind fiara rosie Editura: Areopag "Biruind fiara rosie" este o carte scrisa de Egumena Tatiana Alatarteva care prezinta viata si nevointele Cuvioasei Alipia, cea nebuna pentru Hristos care a trait intre anii 1905 - 1988. Cuvioasa Alipia a dovedit ca oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite. Puterea credintei Cuvioasei Alipia ne serveste drept exemplu, noua celor care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare. Cartea "Biruind fiara rosie" prezinta in mod succint trairi si momente care s-au intiparit in inima si viata celor care au cunoscut-o pe Maica Alipia, o cuvioasa nevoitoare si marturisitoare, contemporana cu noi, care a trecut la Domnul cu mai bine de doua decenii in urma. Cuvioasa Maica Alipia a fost o maica duhovniceasca plina de har, mila si bunatate, care desi li se parea stranie tuturor, se daruia intru totul oamenilor. Maica Alipia a purtat o cruce foarte grea - cea a nebuniei pentru Hristos. Harul Dumnezeiesc a intarit-o si, prin minunile pe care le-a savarsit in timpul vietii, s-a aratat o pavaza impotriva comunismului si ateismului. (librariaortodoxia.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • In urma cu 1350 de ani, Sfantul Maxim Marturisitorul (580-662) era judecat si condamnat pentru „erezie” In Constantinopol, Intr-un proces cu multe conotatii politice, din ordinul imparatului Constans II (641-668).  Dupa ce a fost mutilat, Sfantul Maxim a fost exilat in Lazica (Georgia de astazi), gasindu-si sfarsitul in cetatea Schemaris la 13 august 662.  Sinodul al VI-lea Ecumenic de la Constantinopol (680-681) va reabilita si va confirma ortodoxia hristologiei Sfantului Maxim, aparate cu pretul vietii.

      Astazi este considerat, pe drept cuvant, unul dintre cei mai importanti teologi bizantini.  In acelasi timp, viziunea sa asupra diverselor capitole dogmatice a devenit normativa pentru multi teologi ortodocsi.  Influenta pe care a exercitat-o in ultima suta de ani asupra multor personalitati ale teologiei este unanim recunoscuta.

      Intrebari si nedumeriri (Quaestiones et dubia) este una dintre lucrarile timpurii ale Sfantului Maxim, scrisa cel mai probabil intre 624 si 626, inaintea disputelor hristologice.  Este o colectie de intrebari si raspunsuri, exegeze la texte biblice si patristice, gen literar foarte utilizat in epoca.  Traducerea de fata este prima traducere integrala in limba romana, dupa textul grec editat de José H. Declerck, publicat in volumul 10 din colectia Corpus Christianorum. Series Greaca, in 1982.  Editia Declerck (239 intrebari) se bazeaza pe manuscrisul Vaticanus gr. 1703 si schimba radical viziunea asupra acestei opere, cunoscute anterior doar din editia mai veche din Patrologia Graeca 90 (79 intrebari), care a stat la baza traducerii Parintelui Dumitru Staniloae, publicata in volumul 2 al Filocaliei.

watch series