Abisurile gandirii si simtirii umane. Studii teologice

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-341-7
Status: momentan indisponibil

Abisurile gandirii si simtirii umane. Studii teologice

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 440

Aceasta colectie de articole, eterogena prin continut, vadeste o unitate remarcabila, reprezentand, dintr-o anumita perspectiva, punctul maxim al activitatii scriitoricesti in ascensiune a Cuviosului Iustin Popovici, care a fost intrerupta inainte de a-si atinge maturitatea spirituala, in conditiile declansarii Primului Razboi Mondial, de ocupatia germana si, ulterior, de instaurarea regimului ateo-comunist.  Textele din acest volum, sunt neindoielnic, o capodopera a penei teologice moderne.  Pana in clipa de fata, constiinta teologica a acestei epoci, desi si-a schimbat chipul, nu si-a putut regasi mai stralucit reverberatiile si rezonantele cautarilor intr-o alta scriitura decat in cea a Sfantului Iustin.  Autorul, victima in aceeasi masura a fascismului si a comunismului, nu va mai avea sansa sa revina asupra temelor abordate in acest volum, fiind costrans sa-si restranga activitatea teologica la preocupari eminamente de natura pastorala.

Pret: 35.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Dacă în vremurile noastre – vremuri de sărăcie, de foamete şi de întunecare duhovnicească – mai sunt monahi ce au cât de cât dreaptă socotinţă duhovnicească adevărată, ei sunt aceia, foarte puţini la număr, care, fiind luminaţi cu rugăciunea minţii, şi‑au cunoscut amănunţit patimile, au cunoscut amănunţit lucrările duhurilor viclene şi, în fine, lucrarea Dumnezeiescului Duh, care începe prin revărsarea în sufletul omenesc a sfinţitei păci celei în Hristos – iar cine nu şi‑a văzut, în lumina rugăciunii minţii, patimile sale, cine n‑a cunoscut lucrările duhurilor necurate şi n‑a gustat din pacea lui Hristos, care adună laolaltă mintea, sufletul şi trupul, acela nici nu are idee despre dreapta socotinţă duhovnicească, chiar dacă, amăgit de slava deşartă, i se pare că o are... 
      Vrei să simţi uşurare de patimile care te luptă? Vrei să afli umilinţă în chilia ta, umilinţă fără de care gândul, răpit de vântul sălbatic ca o corabie fără ancoră, goneşte pe valurile închipuirii şi este aruncat în adâncul trândăvirii? Vrei să vezi lumină din Lumină? Vrei să guşti dragoste care iese din Dragoste şi duce la Dragostea veşnică? Ia gândul tău şi aruncă‑l la picioarele fraţilor şi surorilor, fără să faci deosebire între răi şi buni; spune‑i gândului tău şi repetă‑i cât mai des, ca din gând să se nască şi simţământul: „Aceştia sunt nişte îngeri ai lui Dumnezeu, numai eu mă asemăn diavolului prin păcat şi întunecare”. 

Carti scrise de acelasi autor

watch series