• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Din traditia ascetica si isihasta a Sfantului Munte Athos

Format: 17x24 cm
ISBN: 978-606-8562-24-7
Status: in stoc

Din traditia ascetica si isihasta a Sfantului Munte Athos

3 recenzii

Colectia: Parinti aghioriti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 496

Sfantul Munte al Athonului este simbolul dragostei, al deplinei afierosiri lui Dumnezeu a monahilor si al evlaviei credinciosilor Imparati bizantini, care l‐au inzestrat cu dreptul de autoguvernare, cu avatonul si cu alte privilegii legate de acesta.  El ramane o continuitate vie a puternicei si stralucitei Imparatii bizantine de altadata.  Prinosul lui de‐a lungul veacurilor este imens si nepretuit.

Exista multe feluri de traditii in Sfantul Munte.  Arhitectura, muzica, traditie tipiconala (tipicul slujbelor), pictura si altele.  Toate sunt bune si insemnate, dar referirea noastra se face aici la trairea traditiei ascetice si isihaste.  Aceasta nu depinde si nu se epuizeaza prin metode si asezari exterioare.  Adica toti cei care traiesc in pustie sunt pustnici si isihasti, de vreme ce asceza si isihia sunt mai ales o stare, o izbanda si o nevointa duhovniceasca.  Toti cei care sunt silitori ai firii lor si au trezvie si rugaciune traiesc aceasta traditie, indiferent daca se nevoiesc intr‐o chilie sau o chinovie.  De aceea cele scrise nu promoveaza traditia unui Staret, a unei Chilii sau a unei Manastiri, ci o traditie vie, continua si foarte felurita a intregului Sfant Munte.

Pret: 40.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:

2017-08-03 20:55:42
....Intru Iisus Hristos,din Moldova de peste Prut,cu o dorinţă de cartea ....din tradiŧia ascetică şi isihastă a Sf.munte....rog,prin fratele,Constantin +37379956923,ántru HRISTOS Domnul şi Dumnezeul nostru,măcar şi la a doua mánă,la preţul de la editură s-ămi trimiteţi,fie şi la pomenirea Sf.Siluan-Atonitul( septembrie)al cărui nume port,nevrednicul....cu stimă şi respect-ierodiacon Suluan +37369796878

:

2017-06-12 21:36:42
Este o carte extraordinara. Exemplele de vieti de sfintenie prezentate in aceasta carte ma imbarbateaza si imi arata cat de mic sunt fata de monahii din muntele Athos. Pe de alta parte, in minunile povestite, se vede puterea lui Dumnezeu care ne poate ajuta intotdeauna, doar sa cerem. Este minunat sa vad, si din aceasta carte, ca tot timpul sunt si suntem sub ocrotirea lui Dumnezeu, si facand voia lui suntem asigurati ca ne va fi bine. Nici nu am terminat cartea inca...sunt doar la pagina 203 din 492 de pagini. Mai am bucuria de a avea inainte mai mult de jumatate de carte.

:

2016-06-14 10:45:25
Tocmai am primit coletul. Sunt foarte multumita de promtitudinea si profesionalismul de care au dat dovada membrii editurii ce s-au ocupat de expedierea coletului. Multumesc frumos.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series