Din traditia ascetica si isihasta a Sfantului Munte Athos

Format: 17x24 cm
ISBN: 978-606-8562-24-7
Status: in stoc

Din traditia ascetica si isihasta a Sfantului Munte Athos

3 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Parinti aghioriti
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 496

Sfantul Munte al Athonului este simbolul dragostei, al deplinei afierosiri lui Dumnezeu a monahilor si al evlaviei credinciosilor Imparati bizantini, care l‐au inzestrat cu dreptul de autoguvernare, cu avatonul si cu alte privilegii legate de acesta.  El ramane o continuitate vie a puternicei si stralucitei Imparatii bizantine de altadata.  Prinosul lui de‐a lungul veacurilor este imens si nepretuit.

Exista multe feluri de traditii in Sfantul Munte.  Arhitectura, muzica, traditie tipiconala (tipicul slujbelor), pictura si altele.  Toate sunt bune si insemnate, dar referirea noastra se face aici la trairea traditiei ascetice si isihaste.  Aceasta nu depinde si nu se epuizeaza prin metode si asezari exterioare.  Adica toti cei care traiesc in pustie sunt pustnici si isihasti, de vreme ce asceza si isihia sunt mai ales o stare, o izbanda si o nevointa duhovniceasca.  Toti cei care sunt silitori ai firii lor si au trezvie si rugaciune traiesc aceasta traditie, indiferent daca se nevoiesc intr‐o chilie sau o chinovie.  De aceea cele scrise nu promoveaza traditia unui Staret, a unei Chilii sau a unei Manastiri, ci o traditie vie, continua si foarte felurita a intregului Sfant Munte.

Pret: 40.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2017-08-03 20:55:42
....Intru Iisus Hristos,din Moldova de peste Prut,cu o dorinţă de cartea ....din tradiŧia ascetică şi isihastă a Sf.munte....rog,prin fratele,Constantin +37379956923,ántru HRISTOS Domnul şi Dumnezeul nostru,măcar şi la a doua mánă,la preţul de la editură s-ămi trimiteţi,fie şi la pomenirea Sf.Siluan-Atonitul( septembrie)al cărui nume port,nevrednicul....cu stimă şi respect-ierodiacon Suluan +37369796878

:
5.0
2017-06-12 21:36:42
Este o carte extraordinara. Exemplele de vieti de sfintenie prezentate in aceasta carte ma imbarbateaza si imi arata cat de mic sunt fata de monahii din muntele Athos. Pe de alta parte, in minunile povestite, se vede puterea lui Dumnezeu care ne poate ajuta intotdeauna, doar sa cerem. Este minunat sa vad, si din aceasta carte, ca tot timpul sunt si suntem sub ocrotirea lui Dumnezeu, si facand voia lui suntem asigurati ca ne va fi bine. Nici nu am terminat cartea inca...sunt doar la pagina 203 din 492 de pagini. Mai am bucuria de a avea inainte mai mult de jumatate de carte.

:
5.0
2016-06-14 10:45:25
Tocmai am primit coletul. Sunt foarte multumita de promtitudinea si profesionalismul de care au dat dovada membrii editurii ce s-au ocupat de expedierea coletului. Multumesc frumos.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series