Acatistul noilor mucenici si marturisitori din temnitele comuniste

Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-17-6
Status: momentan indisponibil

Acatistul noilor mucenici si marturisitori din temnitele comuniste

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 32

"Cercetand noi istoria bisericeasca in limea noastra crestin ortodoxa, aflam niste valori mari si doveditoare pentru existenta noastra, pentru Ortodoxia noastra, pentru viata noastra de toate zilele, aici, in rasaritul Europei. Cel mai important lucru, graitor pentru noi si in viitor, sunt noii marturisitoridin inchisorile noastre si de la Canal. E cel mai important genocid din lumea asta.

Nu a existat o urgie mai puternica decat a fost, in Romania, Canalul. Si noi ii avem pe acesti rugatori fierbinti, inaintea lui Dumnezeu, si ei ne duc mai departe, in istorie. Ei sunt temelia pe care ne asezam noi pentru veacul viitor..."

Parintele Justin Parvu

Pret: 2.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Sfantul Efrem s-a nascut in orasul Trikala in anul 1384.  Din anul 1393 aceasta localitate a cazut in mana turcilor lui Baiazid I, care stapanea atunci intreaga regiune a Tessaliei.  Din 1395 in Tesalonic a inceput rapirea copiilor de catre turci.  Se furau copii si adolescenti, cu varste intre paisprezece si douazeci de ani, dar si mai mici.

      La varsta de numai paisprezece ani, Sfantul Efrem, pe numele sau de botez Constantinos Morfis, a fost nevoit sa paraseasca casa parinteasca, pe mama sa vaduva si pe cei sapte frati.  Aceasta a facut-o pentru a nu fi inregimentat cu forta in armata turceasca ca ienicer.  A imbratisat cu mult zel viata monahala in Manastirea Buneivestiri din "Muntele celor neprihaniti"din Atica.  In anul 1416 turcii au pradat peninsula Atica si l-au silit pe guvernatorul Atenei, Antonie Atzaghioli, sa se declare vasal al sultanului.  In anul 1424 otomanii au intrat cu forta in Manastirea Buneivestiri si au trecut prin taisul sabiei pe parintii de acolo.  Sfantul lipsea, fiind atunci in pestera, sus in munte.  Intorcandu-se la manastire a gasit trupurile neinsufletite ale monahilor dupa care a plans indelung. In anul urmator, la 14 Septembrie, turcii s-au intors si, gasindu-l pe sfant, l-au supus caznelor cu o barbarie rar intalnita, timp de opt luni si jumatate, cum numai Sfintii Mari Mucenici Gheorghe, Dimitrie, Ecaterina, Varvara si altii au mai fost torturati.  La sfarsit l-au spanzurat cu capul in jos intr-un copac, in curtea manastirii.  Au legat lemne aprinse de trunchiul copacului si l-au pironit pe sfant cu cuie groase.  In mijlocul flacarilor sfantul se ruga staruitor.  A primit cununa muceniciei la 5 Mai 1426, trecand la Domnul in zorii acelei zile, la ora 9 dimineata.

watch series