Pelerinaj spre Rai - Turismul religios in Sfantul Munte Athos

Format: 16,5x23,5 cm
ISBN: 978-606-8562-66-7
Status: in stoc

Pelerinaj spre Rai - Turismul religios in Sfantul Munte Athos

Colectia: Alte aparitii
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 240

Nu sunt multe locuri in lume in care poti spune ca Dumnezeu locuieste in pacea Sa. Miez al culturii Ortodoxiei, Athosul, cu geografia sa cea luminoasa si teologia plina de Har in Hristos Dumnezeu, poarta in sine icoana Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant. Pana sa ajungi acolo, orice ai asculta este tradare de ralitate. E totul cu mult mai frumos. Mai inalt. Mai Luminos. Mai Gradina Vie a Maicii Domnului. Prin ea. locul acesta a devenit locas. Spatiu de sfintenie si lupta intru despatimire. Precum linistea aceea care patrunde in toti porii sufletului cand dinspre straini se revarsa, in marile Privegheri ale Athosului, raspunsul obstei in rugaciune la ecteniile Altarului din care se desprind Liturghii spre Cer. Ca roman, taina trairii athonite mi-a ingaduit Dumnezeu sa o gust din plin  in Schitul romanesc Prodromu. Linistea din primele zile ale Creatiei te patrunde in toata fibra vietii. Respiri atent atomii Imparatiei si traiesti din plin Taina Rusaliilor. Duhul lui Dumnezeu se poarta pe deasupra apelor Marii si schimba sensul vietii tale, daca te lasi cuprins in Dumnezeiasca Liturghie.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Pret: 30.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Așa cum este evidențiat în conținutul cărții, alimentația constituie mai ales o provocare, pentru că de ea depinde sănătatea oamenilor. Însă multitudinea produselor alimentare existente pe piață, pentru care nu mai depunem nici un minim de efort, ne tentează, uneori ne domină viețile, din ce în ce mai ocupate, iar abordarea unei alimentații sănătoase, de a adăuga în ea și bucuria de a o prepara, se pierde treptat.  

   Este important, totuși să ne educăm din punct de vedere alimentar, să cunoaștem nutrienții de bază, macronutrienții- proteine, glucide, lipide-,pentru a crea un echilibru necesar funcționării corespunzătoare a organismului. 

   De asemenea, este necesar să înțelegem și importanța micronutrienților - cel puțin vitaminele și sărurile minerale-, care vin în completarea nevoilor de bază ale organismului și luptă împotriva agenților infecțioși sau a radicalilor liberi.

   Vă îndemn cu încredre să citiți cu atenție recomandările din această carte și să procedați în consecință. Fiecare dintre dumneavoastră este liber să aleagă ce consumă și în ce cantitate dorește, însă rațiunea, alături de puterea limitării, ne ajută să ducem o viață sănătoasă, în care să avem parte de gust și culoare.

   De asemenea, vă invit să încercați rețetele numeroase și să vă delectați papilele gustative, ori de câte ori timpul vă permite. Spor la citit și la gătit!

    

   Cercetător științific grad I

   Conf. dr. ing. Nastasia Belc

   Institutul Național de Cercetare Dezvoltare                                                                                                                pentru Bioresurse Alimentare

   Membru titular al Academiei de Științe                                                                                                                        Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești

    

                                                                                                                   

watch series