Sf. Efrem cel Nou - marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre - Vol. 1

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-288-5
Status: in stoc

Sf. Efrem cel Nou - marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre - Vol. 1

5 recenzii (nota 4.2)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia
Numar de pagini: 328

De ce plangi? Opreste-te din plans si asculta ce-ti voi spune! Eu sunt Sfantul Efrem. Dragostea aceea pe care tu o cauti - dragostea cea adevarata - o are numai Dumnezeu. El o da tuturor fapturilor Sale, care Il iubesc pe Dansul si pe care si El le iubeste. Acum am venit ca sa-ti binevestesc despre dragostea lui Dumnezeu pentru tine. Atunci cand ai aceasta dragoste, nu trebuie sa-ti fie frica de nimic, nici macar de moarte! Dragostea lui Dumnezeu poate sa te izbaveasca si sa te fereasca de necazuri si de boli. Ea te poate pazi intocmai ca un zid, pe care nu-l va darama nici un om. Sa fii cu multa luare-aminte, pana in ultima zi a vietii tale, ca sa nu schimbi dragostea lui Dumnezeu pe iubirea omeneasca.

Pret: 24.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (3) - Pagina 1 din 1
:
4.2
2022-03-18 10:44:05
Doctorul trupului si al sufletului meu - Sfantul Efrem cel nou Dumnezeu cel bun m-a binecuvantat si l-a trimis la mine sa ma mangaie pe Sfantul Efrem cel Nou intr-un moment in care sufletul meu era uscat de suferinta si intristare. Atata tristete si amaraciune am adunat in urma unor evenimente de natura emotionala incat am inceput sa somatizez, corpul meu a inceput sa-mi dea semnale ca trebuie sa ies din situatia in care ma aflam si ca trebuie sa am mai multa grija de mine. Acest Sfant minunat pe care l-am numit Doctorul sufletul si al trupului meu" pentru ca asta avea sa fie, a aparut in viata mea in iarna anului 2021. Am inceput sa citesc acatistul si paraclisul la indrumarea parintelui Efrem de la Manastirea Negru Voda de C-lung Muscel, a fost o perioada grea cu foarte multe incercari care pareau ca nu se mai termina. Usor, usor lucurile s-au mai linistit, problemele de sanatate au inceput sa dispara, cred cu tarie ca se vor rezolva toate, pentru ca la bunul Dumnezeu si la sfintii mei dragi totul este cu putinta. Astazi am primit rezultatul bun la testul Papanicolau, dupa 3 saptamani de asteptare cu teama. I-am promis Sfantului Efrem ca daca ma ajuta sa fie rezultatul bun o sa scriu despre minunile pe care le face cu mine. • Acum ceva vreme bunica unui bun prieten era in spital intubata si nu era deloc bine, prietenul meu era foarte ingrijorat, mai ales ca varsta nu o ajuta deloc. I-am povestit despre Sfantul Efrem, cat este de bun si de grabnic ajutator si acum cateva zile mi-a spus ca are o veste buna: bunica venise acasa si era bine, in afara oricarui pericol. A spus si medicul ca a fost o minune si ca a reactionat bine la tratament, nu se astepta. • Dupa un tratament cu antibiotice mi-a aparut pe limba o candidoza foarte persistenta, am luat tratament, dar nu parea sa cedeze cu nimic. Dupa ce am mers de trei ori si m-am rugat la racla Sfintilor Nectarie si Efrem (Manastirea Radu Voda) si la icoana Maicii Domnului Indrumatoarea (biserica Mihai Voda), a doua zi m-am trezit cu limba curata ca si cum n-as fi avut niciodata nimic. Rugati-va lui cu credinta si chemati-l pe bunul Sfant Efrem pentru ca este bun si ajutator in toate. Iti multumesc cu Recunostinta Sfinte Efrem dar si celorlalti Sfinti la care m-am rugat: Sfantul Gerasim, Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Artemie, Sfantul Haralambie, Sfantul Iuda Tadeu, Sfanta Fecioara Maria si Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim in credinta. Ileana, 2022 Amin!

:
4.2
2021-12-07 20:06:04
Minunat este Sf Efrem cel nou. Grabnic mi a raspuns la toate rugaciunile si cererile mele adresate lui: la examenul de titularizare, unde am lyat nota foarte mare, apoi la repartizarea posturilor si acolo mi a fost scapare, cd nu fasesc yn lucru, imediat mi l scoate in fata, sa mai enumar nu stiu dc mai sm spatiu unde sa scriu. Ori de câte ori am ramas în pana de bani, credeți-mă mă ca veneau de unde nici nu ma gândeam. Eu nu s titulara, dar nadajduiesc in grabnicul său ajutor ca se va rezolva si această problemă.......deci rugati va neîncetat lui, Maicii Domnului si Mântuitorului si totul va fii bine. Caci cu noi este Dumnezeu!

:
4.2
2017-10-22 02:05:48
Este un sfant minunat Sfantul Efrem el face minuni !!!Am citit acatistul timp de 40 de zile si ma vindecat de herpes genital care nu are nici un leac si nici un tratament..Mi-am pus toata increderea in Sfantul meu drag si bun si nu m-am indoit nici o clipa ca nu imi va asculta rugaciunea si asa a si fost..nici nu sa implinit bine cele 40 de zile si Sf Efrem ma vindecat..Iti multumesc Sfinte Dumnezeule si Sfinte Efrem!!!

:
4.2
2016-10-13 05:46:39
sfinte Efrem cel nou roaga te si pentru mine pacatosul.

:
4.2
2013-09-17 20:42:39
Jundos,A lot of activity goes on behnid the scenes that people take for granted. In the U.S., we can assume that when we go up to a drinking fountain and get a drink of water, we will not die: We are spoiled here. Drinking water safety is happening because the local health department professionals are doing their jobs instead of worrying about getting vilified in the press for picking on cute 7-year-old girls. It's a shame when you get in more trouble for doing your job than you would have for going to a strip club on the county dime instead of inspecting the local street fair.Sure, we can eliminate the watch-dog role of the government and hope someone else takes it over. We aren't there now, so we have to hope those we pay through our taxes to safeguard us do their jobs even if it isn't pretty or all warm and fuzzy feeling. They can maintain whatever friendships they have left after work. Yeah, it can be a dirty job.Water testing is commonly done on residential new installs and wells. It's sometimes included in the plumbing license fee. Commercial and industrial water testing is usually done when their licenses are renewed, and that can vary by jurisdiction. Testing for temporary licenses (like the seven year-old's street fair) is done on an as-needed basis. The next time you take a drink of water, try to imagine that a seven-year-old was in charge of determining how safe that water must be for you to drink it.Operator error has to be dealt with, too. You don't just leave it at the person caused their own death so they deserved it, or that nothing can be done because it will still happen anyway. Someone has to pull the two body halves out of the machine, shovel up the guts, hose down the blood, and explain to the survivor’s family and friends what happened. You have to do everything you can to lower the risk of that happening next time.In the name of less government, do we really want lower ourselves to Third World living conditions? I know how Juandos would probably answer that question ("nanny state"). How about the rest of you?

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

  • Cartea cuprinde o selectie de texte din scrisorile Sfantului Teofan Zavoratul, cu explicatii si sfaturi despre boala si moarte. Sfantul explica motivul si intelesul bolii si mortii in lumina iubirii lui Dumnezeu.

   Rugăciunea în vremea bolii 

   Vă simţiţi foarte slăbită şi credeţi că vă apropiaţi de ieşirea sufletului din trup. Boala aminteşte de moarte, însă nu proroceşte ceasul ei. Totuşi, de vreme ce aţi primit aducerea-aminte de moarte, nu e nepotrivit să vă pregătiţi de ea. Dat fiind că sunteţi mereu bolnavă, nu vă este greu să vă însuşiţi gândul la ieşirea din trup, după pilda Cuviosului Nicanor – şi această ieşire nu vă va lua pe neaşteptate. Fericită este pomenirea morţii; ea, împreună cu aducerea-aminte de Domnul, e temelia tare a bunei rânduieli creştineşti a duhului. 
   Vă plângeţi de dumneavoastră înşivă că vă rugaţi prost şi nu vă ţineţi de nevoinţe. În această privinţă vă lămureşte Sfântul Tihon de Zadonsk, care a zis: „Ce rugăciune îi trebuie bolnavului? Mulţumire şi suspinare.“ Acestea înlocuiesc orice nevoinţă. Deci, fiţi senină! 
   Nu puteţi merge la biserică din pricina bolii, aşa încât aţi rămas la pravila de chilie. Împliniţi-o după putere. Să ştiţi că pravila este de trebuinţă din pricina neputinţei noastre, nu pentru rugăciunea în sine, care se poate face şi fără pravilă... Staţi cu gândul la Liturghie – nu ca un săvârşitor, ci ca unul ce e de faţă (prin mutarea cu gândul) la Liturghia săvârşită de altul. 
   Nu aveţi gânduri prea vesele în ce vă priveşte? Era în Egipt un bătrân duhovnicesc – Apollo, mi se pare... Acesta le spunea cu tărie tuturor fraţilor, şi străinilor, de asemenea: „Nouă, creştinilor, nu ni se cuvine să ne mâhnim... Să se mâhnească păgânii şi jidovii. Iar noi, cei mântuiţi de Domnul... al nostru este raiul, a noastră este împărăţia Cerurilor. Cu noi sunt Hristos, harul Sfântului Duh, Maica lui Dumnezeu, oştirile cereşti şi sfinţii toţi...“ 

Carti scrise de acelasi autor

  • Măria Sa Neagoe Basarab... nu este in totalitate, asa cum poate o sugerează titlul, o lucrare de istorie, nici o fictiune literală și cu atât mai putin o scriere aghiografică. Nefiind exclusiv vreuna din acestea, cuprinde totuși câte ceva din fiecare.

   Lucrarea de istorie poate fi socotită în măsura în care urmărește firul cronologic al domniei lui Neagoe Basarab, așa cum l-am găsit înfățișat - cu controversele de rigoare - în cele două vechi izvoare, Letopisețul Cantacuzino și Viața Sfântului Nifon scrisă de Gavriil Protul, precum și în alte documente și studii de specialitate, toate indicate în bibliografia orientativă de la sfârșitul cărții. Scriere aghiografică nu cutezăm a o numi, căci cele sfinte se cuvin a fi scrise de cei sfinți. Gândul nostru a fost doar acela de a înfățișa - într-o societate a modelelor de tot felul - chipul unui domn român care a trăit în mod isihast.

   Aici, sursa principala de inspirație ne-a fost cartea Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Theodosie, o scriere în felul ei autobiografică, fiindcă toate sfaturile date prințului moștenitor au în ele greutatea cuvântului cercat cu fapta. Învățăturile ne arată că viața voievodului muntean a cuprins cele trei dimensiuni nedespărțite ale spiritualității ortodoxe, așa cum ni le înfățișează teologia răsăriteană: dogmatica, eclesiastica si ascetica. Domnul Neagoe a cunoscut dogmele credintei pravoslavnice si le-a pazit cu sfintenie. De asemenea, a avut nemarginita evlavie si dragoste pentru Biserica, pentru randuielile si slujitorii ei adevarati, episcopi, preoti sau monahi. Si nu in ultimul rand a dus o viata de asceza, unind nevointele trupesti cu trezvia mintii.

   Invataturile cuprind pagini minunate de Filocalie privind stiinta duhovniceasca a curatirii omului de patimi si a unirii sale cu Dumnezeu.

watch series