Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-606-92943-7-6
Status: in stoc

Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: De Suflet
Numar de pagini: 192

Cuprinsi de vifornita necazurilor vietii si a relelor patimiri, nu vom avea cum sa rezistam daca nu vom cere ajutorul lui Dumnezeu.  Omul este slab, insa cu Dumnezeu el devine puternic.  Omul este fara de cale, insa rugaciunea il conduce la Hristos.  Omul este muritor, insă intru Hristos el dobandeste viata vesnica.  Rugaciunea este asemenea dreptei celei puternice parintesti, care ne conduce la Cer fara nici un fel de primejdie de cadere.  Rugaciunea este ca o imbratisare gingasa de maica, care ne incalzeste sufletul cu dragostea de Dumnezeu si de aproapele.  Rugaciunea este impartasirea noastra cu darurile Sfantului Duh. 

Insa putem noi oare sa ne rugam drept?  Se spune ca a te ruga e cea mai mare arta in viata duhovniceasca.  Ca de indata ce te‑ai rugat cum se cuvine, esti ascultat de Dumnezeu si rugaciunea ta e implinita... 

Tot ceea ce va preocupa despre rugaciune – despre aceasta convorbire intima a ­sufletului omenesc cu Dumnezeu – veti afla expus in cuvinte scurte si limpezi in aceasta carte.  Ca zalog al veridicitatii continutului ei este Dreapta Credinta.

Pret: 10.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Mare greseala este ca oamenii au un Dumnezeu inchipuit de ei. Ca astfel sa asculte El de ei, nu ei de El. Omul nu se angajeaza la o traire in credinta autentica. Vedeti? Deci nu un Dumnezeu pe Care sa-L vorbesti de bine, ci sa-L asculti, sa-L traiesti. Sa te indumnezeiesti. Deci nu Unul inventat de tine, ca sa-ti menajeze slabiciunile. Ca nu e usor sa te desprinzi de o comoditate in care te-ai simtit bine si ai crezut ca ai atins cote inalte. Si Hristos iti cere lucrul acesta – sa te lepezi de egoism. Nu trebuie sa ne izolam de creatia Sa prin diferite preocupari egoiste. „Ca eu am viata mea, Dumnezeul meu...” Oamenii trebuie sa stie Cine i-a făcut, de ce i-a facut si care este finalitatea vietii. Sa mearga pe drumul care duce spre a se cunoaste pe sine. Asta e o condiție sine qua non a noastra, a tuturor. Sa ne intrebam: de ce suntem facuti, care e scopul, ce-i cu moartea, cu Raiul, cu iadul? Sunt ele o realitate sau simple povesti? Nu exista sa zici vreodata „n-am stiut”. Nu ai auzit niciodata ca bat clopotele? Care pe latineste inseamna „cheama viii, plange mortii, imprastie viforele” – bataia clopotelor. Poti sa spui ca nu ai auzit clopotele? Pare paradoxal, dar ele nu rasuna degeaba. Si bat patrunzator! Astea sunt valori pe care ni le-a dat Dumnezeu si noi le vindem pe doi lei. Se stie ca exista fierbinte si rece, dar sa fii caldicel este primejdios (v. Apoc. 3, 16). Nu vrei sa fii nici asa, nici asa, sau vrei sa te mangai cu aceea ca esti credincios, dar asa, in felul tau. Nu. Ori fierbinte, ori rece, pentru ca cel rece isi va da seama, mai repede, ca totusi este intr-un sentiment de raspundere, pe undeva, psihologic privind lucrurile, si isi poate reveni. Dar cel caldicel, care nu este nici colo si nici dincolo si are un fel de „Dumnezeu” al lui, acela este in foarte mare primejdie, pentru ca se multumeste doar cu ceea ce i se pare ca are. Chiar Evanghelia spune: „iar de la cel ce nu are, si ce i se pare ca are se va lua de la el” (Luca 8, 18).

watch series