Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-606-92943-7-6
Status: in stoc

Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: De Suflet
Numar de pagini: 192

Cuprinsi de vifornita necazurilor vietii si a relelor patimiri, nu vom avea cum sa rezistam daca nu vom cere ajutorul lui Dumnezeu.  Omul este slab, insa cu Dumnezeu el devine puternic.  Omul este fara de cale, insa rugaciunea il conduce la Hristos.  Omul este muritor, insă intru Hristos el dobandeste viata vesnica.  Rugaciunea este asemenea dreptei celei puternice parintesti, care ne conduce la Cer fara nici un fel de primejdie de cadere.  Rugaciunea este ca o imbratisare gingasa de maica, care ne incalzeste sufletul cu dragostea de Dumnezeu si de aproapele.  Rugaciunea este impartasirea noastra cu darurile Sfantului Duh. 

Insa putem noi oare sa ne rugam drept?  Se spune ca a te ruga e cea mai mare arta in viata duhovniceasca.  Ca de indata ce te‑ai rugat cum se cuvine, esti ascultat de Dumnezeu si rugaciunea ta e implinita... 

Tot ceea ce va preocupa despre rugaciune – despre aceasta convorbire intima a ­sufletului omenesc cu Dumnezeu – veti afla expus in cuvinte scurte si limpezi in aceasta carte.  Ca zalog al veridicitatii continutului ei este Dreapta Credinta.

Pret: 10.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Slujba Sfântului Nectarie a fost întocmită ţinând canoanele imnografiei bisericeşti, păstrând criteriile melodice, dar şi cele textuale. S-a avut în vedere atât caracterul duhovnicesc al imnelor, cât şi principiile obiective de traducere, putându-se astfel reda în limba noastră toate caracteristicile şi dimensiunile slujbei din original şi asigurând în acest fel intrarea deplină în şuvoiul tradiţiei imnografice şi de rugăciune liturgică a Bisericii noastre, aşa cum ne-au lăsat-o Părinţii care, de-a lungul mai multor veacuri, au alcătuit-o.

   Slujba este însoţită de notaţia muzicală bizantină, pentru a putea mijloci melodia tradiţională şi totodată duhul stihirilor prosomice (al podobiilor), acele perle ale inspiraţiei dumnezeieşti care încă nu sunt îndeajuns cunoscute şi răspândite. Am pus atât varianta pe scurt, pentru slujbe obişnuite, cât şi cea pe larg, pentru privegheri.

   Paraclisul se cântă întocmai ca Paraclisul mic al Maicii Domnului.

   Acatistul, asemenea, păstrează caracteristicile de formă specifice, care ajută mintea să ajungă la starea adevăratei psalmodieri, înlesnind citirea şi favorizând memorarea lui.

   Încredinţaţi de bucuria pe care o vor gusta toţi cei care vor cânta această slujbă, cerem binecuvântarea Sfântului Nectarie şi rugăciunile tuturor rugătorilor lui.

watch series