Marturisitorul de care va temeti

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-8686-01-1
Status: momentan indisponibil

Marturisitorul de care va temeti

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Fundatia Justin Parvu

Aceasta noua carte, Marturisitorul de care va temeti, a lui Sergiu Ciocarlan, scriitor de exceptie si unul dintre tinerii marturisitori crestini actuali, nu face publicitate Parintelui Calciu, intrucat Parintele a fost si este de mare notorietate.  Autorul arata, in mod magistral, ca Parintele a castigat duhovniceste cel mai mult atunci cand toti cei din jur credeau ca a pierdut totul, si il considerau deja nebun, daca nu chiar mort, din punct de vedere profesional si social...  Altii s-au temut de atitudinea sfanta a marturisitorilor si atunci, iar unii se tem, chiar si azi, mult mai tare, deoarece, intre timp, Dumnezeu i-a facut sfinti, tocmai pe cei pe care ei insisi i-au prigonit.

Pr. Dr. Mihai Valica 

Pret: 25.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • De ce omul confortului se apropie cu căldură sufletească de un sfânt a cărui viaţă sufletească pare greu de asimilat, de conceput chiar?
   Dumnezeu permite lucrul acesta ca omul să înţeleagă. Când omul trăieşte în tot confortul, uneori Dumnezeu îi ia acest confort. Acesta este şi cazul Greciei de azi. Acum li s-a luat grecilor confortul, prin îngăduinţa Domnului, pentru a se apropia de ajutorul unui Sfânt. Cei care au o nevoie mai mare, au şi un gol interior mai mare. Vidul interior este proporţional cu nevoia, dar chiar şi omul confortului are probleme. Darurile materiale nu oferă liniştea, pentru că omul este icoana Domnului şi doar prin Dumnezeu acesta poate să-şi găsească pacea. Sfântul Efrem cel Nou îi ajută chiar şi pe bogaţi, pentru că şi ei a supărările lor.
   Mulţi sfinţi sunt cunoscuţi şi rugaţi pentru anumite probleme, pentru vindecarea anumitor boli. De ce Sfântul Efrem cel Nou este chemat în rugăciuni pentru nevoi atât de diverse, fiind grabnic ascultător al acestora?
   Sfântul este cunoscut pentru vindecarea tuturor bolilor. În plus, nu este doar un doctor. Este ajutător în boli, dar dă acelaşi ajutor şi unui elev, la un exeman. Face şi lucruri mari, şi lucruri mici, iar câteodată dă ajutor fără să i se fi cerut. I se spune "Sfântul Fulger". I s-a data acest nume pentru că trece foarte repede, ca un fulger, şi e grabnic ajutător. Sfântul a suferit mult din cauza martirajului. El este apropiat de Dumnezeu şi simte suferinţa, de aeea este atât de rapid în a sări în autor.
   (fragment dintr-un interviu realizat la Nea Makri)

watch series