Microfonul cu prieteni

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-1941-20-2
Status: in stoc

Microfonul cu prieteni

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agnos
Numar de pagini: 318

Doi ani de zile, prin ingaduinta lui Dumnezeu, in colaborare cu radio Trinitas - "un radio pentru sufletul Dumneavoastra" - am invitat la o stare de vorba o serie de prieteni din diferite domenii, dedicati cunoasterii lui Dumnezeu si propovaduitori ai Lui dinaintea semenilor, buni profesionisti ori tineri studenti si preoti la inceput de cariera, pentru a-i face cunoscuti credinciosilor din Biserica noastra.  Feedback-ul a fost minunat, o alta salba de prieteni bucurandu-ma si bucurandu-se de darul cel mai important: bucurarea Bisericii.

Veti citi cuvintele unor oameni minunati.  Cu ravna pentru profesiunile lor, dedicati si incantati de trairea vietii duhovnicesti, dar si de descoperirea Bisericii ca partener al unor proiecte culturale ori de interventie sociala.  In creuzetul unor astfel de emisiuni se afla raspunsul la multe din intrebarile furibunde ale societatii civile care crede, necercetand, ca Biserica sta izolata, departe de preocupari sociale ori culturale.  Desigur ca pentru omul care crede si traieste in ethosul Bisericii, astfel de intrebari si-au aflat raspunsul, dar el merita repetat.  Pentru fiecare generatie de intrebatori.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • De cateva decenii embrionul este in inima actualitatii si a dezbaterilor contemporane.  De secole dreptul la viata, atat inainte, cat si dupa nastere, parea un fapt castigat.  Legalizarea avortului a readu in discutie acest drept la viata inainte de nastere, facand sa para ca embrionul are un statut diferit inainte si dupa data de la care nu se mai poate practica avortul.

      Ce anume diferentiaza un embrion de un conglomerat de celule?  Trebuie oare sa consideram ovulul uman fecundat drept un animal (experimentarea pe un animal nepunand aceleasi probleme etice), sau chiar drept o planta?  Ce anume este o fiinta umana?  Din care moment anume trebuie ea considerata ca atare?  Exista criterii observabile ale unei schimbari de statut intre conceptie si nastere?  Iata intrebari foarte actuale.

      Daca privim la ceea ce se spunea despre aceasta chestiune in primele secole ale istoriei crestinismului, ne dam seama ca se puneau exact aceleasi intrebari.  Or in acea epoca oamenii reflectau deja cel putin de cateva sute de ani asupra acestor intrebari, ceea ce insumeaza cel putin doua mii sase sute de ani de reflectie asupra embrionului.

      Merita deci osteneala sa vedem cum anume au pus primii crestini aceste intrebari, seculare deja pe vremea lor, si sa vedem in ce masura crestinismul a dat raspunsuri specifice si daca aceste raspunsuri ne pot ajuta in dezbaterea actuala.

      Marie-Helene Congourdeau

watch series