Parintele Arsenie Boca, un sfant al zilelor noastre

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8583-12-9
Status: momentan indisponibil

Parintele Arsenie Boca, un sfant al zilelor noastre

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Babel
Numar de pagini: 120

Dan Lucinescu a fost detinut politic intre 1948 - 1963, trecand prin inchisorile Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Aiud.  Innobilat si ambitionat de suferinta, a devenit un important cercetator si om de stiinta dupa eliberare, brevetand mai multe inventii in domeniul ultrasunetelor.  Dupa 1990 s-a dedicat scrisului, publicand numeroase carti pe teme istorice, filosofice si autobiografice.  Dan Lucinescu a fost un apropiat al Parintelui Arsenie Boca, pe care l-a cunoscut in timp ce vietuia la Manastirea Sambata de Sus, si reda momente emotionante si inedite din viata celui denumit de credinciosi Sfantul Ardealului.

Pret: 10.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Dacă deschidem Biblia, aflăm în paginile ei diverse forme literare: poezie falnică, maxime scurte, acte legislative, relatări istorice, imnuri înălțătoare, predici amănunțite, tratate teologice, epistole personale, vedenii profetice și multe altele. Toate acestea i-au ajutat pe autorii biblici să aducă la cunoștința cititorilor lor glasul lui Dumnezeu, Care le vorbea despre valorile veșnice și imuabile. Iisus Hristos a comunicat și El cu oamenii în mod diferit. A propovăduit în sensul clasic al cuvântului, i-a învățat prin exemplul propriu, le-a răspuns la întrebări și le-a relatat povestiri pe care le numim parabole.

      Când venim la biserică în fiecare duminică, auzim în cadrul Liturghiei pericopele evanghelice, o parte semnificativă a lor fiind constituită tocmai din astfel de texte expresive și memorabile. Ele ni se par simple și pe înțeles, însă nu încetăm să descoperim noi și noi profunzimi de bogăție duhovnicească, dacă pătrundem în tâlcul lor cu mai multă străduință. La baza acestei cărți se află predici, convorbiri catehetice și materiale apărute în urma întâlnirilor cu auditorii dintre cele mai diverse. Nu aveți în față un comentariu exegetic științific, ci niște reflecții referitoare la textele splendide și multilaterale care au avut un rol important în misiunea lui Iisus Hristos și își păstrează actualitatea în viața Bisericii Sale.

watch series