• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Taina Sfantului Maslu: ungerea bolnavilor

Format: 14.5x21cm
ISBN: 978-606-607-038-6
Status: momentan indisponibil

Taina Sfantului Maslu: ungerea bolnavilor

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Renasterea

Acest volum prezinta slujirea vindecatoare a Bisericii, asa cum apare in Sfanta Scriptura si in Sfanta Traditie.  Ne indreptam atentia indeosebi spre Taina Sfantului Maslu, Taina ungerii bolnavilor, cu speranta ca aceasta randuiala isi poate redobandi rolul esential in viata bisericeasca.

Slujirea Bisericii fata de bolnavi, fie prin Taina Sfantului Maslu, fie prin mai larga slujire a tuturor celor botezati nu este altceva decat proclamarea cu tarie a faptului ca problema pacatului si a bolii a fost rezolvata.  Pacatul si boala nu au fost indepartate, caci continua sa existe in aceasta lume, dar, totusi, s-a schimbat ceva: prin Hristos si-au pierdut puterea.

Pret: 20.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

watch series