Cand animalele vorbesc cu sfintii

Format: 14x21 cm
ISBN: 978-606-607-104-8
Status: in stoc

Cand animalele vorbesc cu sfintii

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Renasterea

Titlul acestei carti pare ca te poarta intr-o lume de basm, intr-o epoca indepartata si care trezeste nostalgii, "cand animalele vorbesc cu sfinții". Si in mod firesc, daca intr-adevar continutul cartii ar fi fost o simpla poveste pentru copii, frumoasa si atragatoare, ar fi fost laudabila autoarea care - in ciuda presiunii responsabilitatilor si sarcinilor sale - a aratat faptic prin aceasta lucrare marea sa dragoste fata de micutii cititori. Daca insa continutul sau ar fi fost doar un sinaxar al sfintilor, chiar si atunci ar fi fost extraordinar de remarcabila si de importanta incercarea scriitoarei de a-i familiariza pe copii cu sfintii din vechime sau contemporani, depanand intamplari si evenimente interesante din viata lor, in vremuri in care li se propun tinerilor modele indoielnice din punct de vedere moral si ca valoare.  Insa continutul cartii este mult mai complex si, fara nici o indoiala, necesar micilor sai cititori - si nu numai, din multe puncte de vedere.

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Tuturor ne e teamă de relaţii. Adică de angajarea într-un schimb psihic onest şi profund, un schimb care are ca şi cost iluzia libertăţii fără limite şi despărţirea de ideea imaturităţii tinereşti fără sfârşit. Mai presus de toate, pe oameni îi sperie posibilitatea de a renunţa la un „complex” pretenţios pe care încă nu l-au clădit şi dobândit pe deplin: Ego-ul lor.

      Puterea fără iubire se dovedeşte animalică. Dispoziţia de iubire, atunci când este despărţită de sentimentul suficienţei personale şi a puterii interioare elementare este slabă şi obositoare.

      De obicei în relaţiile de prietenie fiecare om se agaţă inconştient de celălalt cu intenţia fie de a dobândi putere asupra lui, fie fascinându-l, ca să dobândească protecţia şi „iubirea” aceluia. În primul caz e lesne de înţeles că nu e vorba de „iubire”. În al doilea caz, întrucât în spatele nevoii de „iubire” interioară de obicei se ascunde deghizată manipularea victimei căreia îi dăm voluntar puteri, iubirea dispare din nou.

      Problema este ca omul să vadă ce se ascunde în spatele dispoziţiilor lui de iubire nevăzute şi treptat, acceptând această contradicţie nedorită a valorilor şi măştilor, să le includă în ansamblul personalităţii lui conştiente. Înainte de a începe să vorbească despre iubire, să caute a se confrunta cu adevăratele lui mobile care mereu se ascund în spatele „celor mai bune” intenţii. Altminteri toată viaţa o să-şi vândă lui şi celorlalţi amăgiri pentru copii.

watch series