Parintele Justin Parvu - Marturii ale sfinteniei

Format: 15x23 cm
ISBN: 978-973-0-24703-9
Status: momentan indisponibil

Parintele Justin Parvu - Marturii ale sfinteniei

2 recenzii (nota 3.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Fundatia Justin Parvu
Numar de pagini: 212

Parintele Justin Parvu: Rugaciunea inimii este un dar, care nu se da tuturor, ci doar unor temperamente si celor ce cer cu smerenie.  Este nevoie si de un povatuitor cercat si care sa fie in acelasi duh cu ucenicul...  Iar daca ai anumite stari mai deosebite nu le considera mai presus de fire, ci o normalitate.  Roaga-te tot timpul si sa stii ca atunci cand omul se crede mai asezat atunci e mai dezradacinat...  Ce rugaciune a inimii este aceea fara inima?  Rugaciunea inimii este orice rugaciune zisa din inima.  Rugaciunea inimii o poti dobandi in dar si printr-o stare permanenta de jertfa.

Cartea cuprinde marturii si relatari ale maicilor din Manastirea Paltin, ale unor fosti frati de detentie, precum si ale altor ucenici ai Parintelui Justin.

Pret: 18.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:
3.0
2017-09-08 11:48:51
O carte de mare folos și mângâiere pentru suflet!

:
3.0
2017-07-06 13:47:21
Comand cartea Marturii ale sfinteniei parintele iustin parvu

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Inzestrata cu darul de a-si impartasi trairile du­hov­nicesti cu smerenie, naturalete si dragoste fata de tainele relatiei sufletului cu Dumnezeu, Constantina Palmer a invatat multe lucruri de o deosebita valoare duhovniceasca din vizitele la numeroase manastiri din nordul Greciei, unde a locuit in perioada studiilor de masterat.

      Autoarea imbina nobila, dar dificila indeletnicire a scriitorului cu o profunda intelegere a invataturilor Bisericii Ortodoxe, prin povestiri captivante care ilustreaza Fericirile cuprinse in minunata Predica de pe Munte a Mantuitorului (Matei 5, 1-12). Prin dezvaluirea acestor comori, pe care Sfantul Ioan Gura de Aur le considera „adevaruri atat de noi, atat de uimitoare si tot atat de puternice pe cat era de mare maretia Celui ce le vestea”, Hristos Domnul le fagaduia imparatia cerurilor nu numai apostolilor Sai, ci si noua, tuturor.

      Ultimul capitol al cartii, intitulat „A lor este imparatia cerurilor”, ne surprinde si ne emotioneaz in mod deosebit, deoarece este dedicat martirilor desprinsi din multimea de patimitori crestini care au suferit in temnitele Romaniei schilodite de urgia comunismului. In cuvintele autoarei, „Sfintii martiri romani intruchipeaza cea de-a opta fericire. Fericiti sunt – cu adevarat nespus de fericiti – «cei prigoniti pentru dreptate», cei care au castigat imparatia cerurilor nu numai pentru ca au acceptat suferintele nedrepte la care au fost supusi, ci si pentru ca au cautat dreptatea si, in acelasi timp, virtutile crestine, bunatatea si sfintenia, ori de cate ori s‑au aflat in ghearele suferintei. Fie ca ei sa ne fie izvoare de inspiratie, pentru a trai si noi in Hristos cu aceeasi evlavie, fermitate si darzenie – cu acelasi zel si aceeasi iubire de poruncile Lui, asemenea Lor!”.

watch series